Ведеться повторне слідство у справі про підпал мечеті у Сімферопольському районі

1
Матеріали справи направлені у Сімферопольський РВ ГУ МВС України у Криму для проведення додаткової перевірки, результати якої будуть повідомлені додатково.
08.02.2011
Оцініть статтю: 
(334 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Прокуратурою Сімферопольського району АР Крим порушена кримінальна справа й ведеться слідство по підпалу недобудованої мечеті в масиві Жигуліна Роща. Про це Духовному управлінню мусульман Криму офіційно повідомили у прокуратурі.

У результаті пожежі, що трапилася в ніч з 24 на 25 грудня 2010 року у будівлі мечеті, значно постраждало її приміщення. Матеріальний збиток складає близько 100 тисяч гривень.

У ДУМК заявляють, що свідчення місцевих жителів і характер пожежі дозволяють з високою вірогідністю стверджувати, що причиною пожежі, яка зруйнувала крівлю мечеті й частково пошкодила її стіни, є підпал – умисне злочинне діяння, вчинене невстановленою особою або групою осіб.

На цій підставі була написана заява у відповідний державний орган з вимогою про порушення кримінальної справи за даним фактом. Проте, за доказами, викладеними у заяві, Сімферопольським РВ ГУ МВС України у Криму у результаті перевірки 30 грудня 2010 р. було відмовлено у порушенні кримінальної справи.

Після звернення представника ДУМК у Прокуратуру Сімферопольського району АР Крим за фактом підпалу мечеті, дана заява була розглянута і рішення про відмову у порушенні кримінальної справи через неповноту проведеної перевірки відмінено.

Матеріали справи направлені у Сімферопольський РВ ГУ МВС України у Криму для проведення додаткової перевірки, результати якої будуть повідомлені додатково.

У ДУМК сподіваються, що винні в акті вандалізму, який сколихнув мусульманське населення півострова, «будуть знайдені і покарані, а подібні випадки, що порушують мир і спокій кримського суспільства, перестануть мати місце».

За матеріалами прес-служби ДУМК

Посилання на тему:

Прокуратура АРК порушила кримінальну справу за фактом підпалу в недобудованій мечеті

Міліція відмовилася порушувати кримінальну справу про пожежу в мечеті під Сімферополем

Джемільов назвав пожежу в мечеті під Сімферополем черговим актом вандалізму проти кримських татар

Недобудовану мечеть під Сімферополем підпалили, щоб дестабілізувати ситуацію у Криму, – вважають в ДУМК

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.