Туреччина сприятиме у будівництві Соборної мечеті у Сімферополі

Туреччина сприятиме у будівництві Соборної мечеті у Сімферополі
19.04.2011
Оцініть статтю: 
(296 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

Турецьке державне інвестиційне агентство ТІКА готове надати допомогу кримській владі у будівництві Соборної мечеті у Сімферополі на вулиці Ялтинській. Про це в ході зустрічі з головою Ради міністрів АРК Василем Джарти заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ахмет Бюлент Меріч, повідомляє Головне управління інформаційної політики уряду Криму.

Зокрема, дипломат висловив вдячність Василю Джарти за забезпечення міжнаціональної злагоди у Криму й запевнив, що турецький уряд готовий сприяти у цьому відношенні Раді міністрів автономії.

«Так, у Туреччині працює агентство ТІКА, яке готове надати допомогу у будівництві нової школи у Бахчисараї й завершенні будівництва однієї зі шкіл у Сімферополі. Окрім цього, агентство готове посприяти у будівництві Соборної мечеті, а також допомогти, щоб Ханський палац у Бахчисараї увійшов до списку світової спадщини ЮНЕСКО», – заявив Ахмет Бюлент Меріч.

У свою чергу кримський прем'єр заявив, що всі, хто проживає у республіці – це «кримчани, незалежно від національності».

«Для мене важлива стабільність, щоб люди, які проживають тут, не зазнавали ніяких утисків. Ця вакханалія, яка проходила по відношенню до кримськотатарського народу на території Криму, була пов'язана тільки з одним – відсутністю єдиної вертикалі влади. Сьогодні у державі є вертикаль влади, яку очолює президент України. І я максимально сприятиму внутрішньому міжнаціональному миру, який установився на території Криму», – зазначив Василь Джарти.

Нагадаємо, 15 лютого 2011 року Сімферопольська міська рада ухвалила рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою з відведення Духовному управлінню мусульман Криму земельної ділянки для будівництва Соборної мечеті на вулиці Ялтинська, 22 у Сімферополі. 2 березня міськрада кримської столиці затвердила розроблений ДУМК проект землеустрою з відведення 2,7 га землі в районі вул. Ялтинська, 22 для будівництва Соборної мечеті й передала цю ділянку в постійне користування даному релігійному об'єднанню. А 3 березня за вказаною адресою був відкритий заставний камінь і закладена пам'ятна капсула з посланням нащадкам.

Для довідки

Турецьке управління з співпраці і розвитку при Апараті Прем'єр-міністра Республіки Туреччина (ТІКА) було засноване в 1992 році, після розпаду Радянського Союзу і Східноєвропейського Соціалістичного Блоку, з метою надання технічної допомоги країнам, що розвиваються, і розвитку з ними відносин у сфері економіки, торгівлі, техніки, культури, освіти і соціального розвитку за допомогою проектів і програм ТІКА.

За матеріалами «Новоросс.info»

Посилання на тему:

Меджліс шукає спонсорів для будівництва Соборної мечеті у Сімферополі

Голова ПАРЄ подякував Джарти за особисту участь у вирішенні питання про Соборну мечеть

Азербайджанcьких мільйонерів закликали взяти участь у будівництві Соборної мечеті у Сімферополі

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.