У бориспільському аеропорту з'являться кімнати для молитов

1
Депутат пропонує розглянути можливість про створення спеціалізованих молитовних місць у ході проведення будівництва і реконструкції аеропорту.
05.05.2011
Оцініть статтю: 
(281 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

На розгляд Міністерства інфраструктури поступило звернення народного депутата Олександра Фельдмана на ім'я Президента Віктора Януковича «Щодо створення у міжнародному аеропорту Бориспіль спеціальних молитовних місць».

У своєму зверненні, Фельдман зазначає, що не зважаючи на постійне зростання числа релігійних паломників, у найбільшому українському міжнародному аеропорту Бориспіль до цих пір відсутні спеціалізовані місця, де віруючі могли б зробити молитву, скориставшись релігійною літературою, предметами культу і ритуалу, а також прийняти їжу відповідно до релігійних приписів.

Депутат пропонує розглянути можливість про створення таких спеціалізованих молитовних місць у ході проведення будівництва і реконструкції аеропорту.

За словами Фельдмана, тільки напередодні Великодня з України на Святу Землю прибули тисячі звичайних віруючих і служителів церкви.

Не можна не відзначити також зростання кількості українців-мусульман, що прямують щорічно до Мекки, зростання числа християн і іудеїв з України до «Ізраїлю» після відміни візового режиму, зростання числа паломників-хасидів до Умані тощо.

Для кожного віруючого, незалежно від приналежності до релігії і конфесії, має велике значення молитва в дорозі, особливо у період великих релігійних свят і важливих життєвих подій.

Фельдман вважає, що будівництво молитовних місць у міжнародному аеропорту Бориспіль сприятиме також розвитку релігійного туризму до України, оскільки на території нашої країни розташовані святі місця іудеїв і християн, куди також щорічно приїжджають десятки тисяч паломників з усього світу.

Нагадаємо, що раніше Олександр Фельдман ініціював законопроект «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо попередження обмежень етнонаціональних, релігійних, гендерних прав при встановленні дрес-коду на роботі)», яким, зокрема, передбачений захист права мусульманки на носіння хіджабу на робочому місці.

За матеріалами ТСН

Посилання на тему:

У лікарнях Києва можуть обладнати молитовні кімнати

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.