Культурно-просвітницький семінар у Криму дав можливість мусульманкам відчути атмосферу Ісламу

1
Культурно-розважальна програма включала в себе: вікторини, конкурси, перегляд фільмів та відеороликів, заняття спортом і прогулянки до моря.
06.05.2011
Оцініть статтю: 
(261 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

З 29 квітня по 4 травня у селищі Миколаївка Сімферопольського району пройшов вже традиційний весняний жіночий культурно-просвітницький семінар.

У семінарі взяло участь близько 40 мусульманок з різних міст України: Києва, Львова, Харкова, Вінниці, Донецька, Дніпропетровська, Одеси і Сімферополя.

Девізом семінару став аят з Корану: «...Господи! Розкрий серце моє [для прийняття Твоїх одкровень]» (Коран,20:25), оскільки він переважно був проведений для сестер, нещодавно почали практикувати основи Ісламу.

Організатори цього заходу - відділ з питань жінок, сім'ї, підлітків і дітей Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраїд» - переслідували кілька цілей: дати базові ісламські знання і закріпити їх на практиці, зміцнити віру і сестринські відносини ..

У ході семінару дівчата прослухали лекції з наступними темами: «Основи віри», «Основи іману», «Сестринство», «Етика взаємин з немусульманами», «Зовнішній і внутрішній хіджаб», «Халя і харам в дошлюбних відносинах», «Важливість самовиховання», «Золота середина в ісламі».

Крім лекцій під час семінару було проведено практичні заняття та уроки читання Корану. На практичних заняттях розбиралися питання, пов'язані з обмиванням і намазом.

Культурно-розважальна програма включала в себе: вікторини, конкурси, перегляд фільмів та відеороликів, заняття спортом і прогулянки до моря.

Під час семінару мусульманки отримали можливість поринути в ісламську середу, відчути солодкість віри і усвідомити цінність сестринських стосунків.

«Я була рада брати участь у цьому семінарі. Багато нового довідалася для себе, було цікаво ..., із задоволенням взяла участь б ще раз», - ділиться Абкадирова Мунібе.

«Семінар дає можливість відчути атмосферу Ісламу, особливо для наших нових сестер, - говорить інша учасниця семінару Вероніка Якимова. - Після перебування там, мимоволі замислюєшся про свої помилки, і хочеться мінятися на краще».

Семінар виправдав очікування ще однієї учасниці - Аліє Аблаєва: «Семінар дав відмінну можливість розширити коло своїх знайомих і відпочити від домашніх справ і увесь час присвятити отримання знань та служінню Аллаха. Я залишилася задоволена! Хочу висловити велику подяку організаторам за цю прекрасну можливість».

За матеріалами arraid.org

Посилання на тему:

Мусульманки Криму зустрілися на жіночій конференції «Моя віра - мій скарб»

У Харкові відбувся семінар-тренінг для мусульманок, які працюють на шляху Всевишнього

У Харкові відбулася перша весняна зустріч для мусульманок

У Вінниці пройшла весняна зустріч для мусульманок

У Сімферополі відбувся всекримський конкурс кулінарів серед мусульманок

Українські мусульманки розвиваються й удосконалюються в ім'я Всевишнього

«Досягнув успіху той, хто очистив душу...» - семінар для мусульманок

Мусульманки Києва зустрілися «під покровом благородства і краси...»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.