Культурно-оздоровчий табір для дівчаток-сиріт біля Чорного моря

1
Учасниці табору
04.07.2011
Оцініть статтю: 
(374 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

З 1 по 8 червня 2011 року у с.м.т. Миколаївка для участі в ісламському культурно-оздоровчому таборі з'їхалися дівчатка-сироти Кримського півострова. Відпочинок для них був організований Всеукраїнською асоціацією громадських організацій “Альраїд”.

Доброта і співчуття інших до себе у багатьох дітей викликали сльози на очах. Вони вчилися також бути уважними один до одного, і саме важливість цього їм у першу чергу ненав'язливо і в ігровій формі пояснили при знайомстві.

Дівчатка були розподілені відповідно до рівня своїх знань на різнорівневі групи й розселені у комфортабельних кімнатах по 2-3 чоловіки.

Спочатку були ознайомлювальні лекції з основ віри і основ Ісламу для тих із дітей, хто не володів достатніми знаннями про це. Після цього були лекції про любов до Пророка (мир йому й благословення Аллаха) і наслідування йому, про важливість правдивості, і про необхідність найкращого ставлення до батьків. І навіть тему Судного Дня вихователям вдалося донести у доступній формі, при цьому не залякавши дітей.

Було організовано перегляд фільму про долю дітей з бідної сім'ї, а також розвиваючих мультфільмів і відеороликів на тему занять, і це допомагало візуалізувати отримувані знання і закріплювати їх.

Вчителі зробили все, щоб донести до серця кожної дитини необхідність і важливість життя за законами Ісламу. Розкриваючи ту чи іншу тему, вони яскравими прикладами показували чистоту Ісламу, його простоту, і, разом із тим - велич. Що життя за його приписами - не одне суцільне ускладнення, як може здатися комусь через незнання - але, навпаки - полегшення багато в чому. Що чистота і скромність - половина віри, а щира молитва завжди буде почута і прийнята Всевишнім.

Колективні щоденні п'ятикратні молитви також дуже зближували учасниць табору і були для них джерелом духовного підйому. Навіть найменші з них, такі, що ледве досягли 7-8 років, самостійно і з величезним бажанням прибігали навіть на вранішню молитву, залишаючи солодкий сон.

Програма передбачала різні рухомі конкурси на свіжому морському повітрі з кулями, м'ячами й ракетками, які додавали дітям енергії.

Вечорами під час відпочинку після лекцій і розважальних програм дівчатка писали твори на теми, які були вивчені ними протягом дня. Авторів кращих творів заохочували пам'ятними призами, стимулюючи цим також решту дітей прагнути поліпшити свій результат.

Обговорюючи проблему відносин батьки-діти і вдячності, дівчатка пригадали історію про чоловіка, який подарував своєму синові книгу. Син образився, що батько подарував йому такий незначний подарунок, і цю книгу відклав, так і не відкривши. І лише коли через декілька років він влаштував переїзд і почав перебирати свої речі він відкрив книгу і виявив, що насправді це була шкатулка у вигляді книги, у якій, надійно упаковані, лежали ключі від машини. Він кинувся шукати батька, з яким на той момент не спілкувався декілька років, - але той вже помер, так і не дочекавшись подяки від сина.

Діти пригадали цю історію, коли намагалися наочно пояснити, чому потрібно бути вдячним за добро, що випадає нам, наскільки б малим воно не здавалося.

Організатори табору сподіваються, що набуті у таборі знання і навики активно використовуватимуться дівчатками у повсякденному житті і зроблять його більш насиченим, цікавим і яскравим.

За матеріалами arraid.org

Посилання на тему:

В Криму пройшов літній мусульманський табір для дітей-сиріт

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.