Донецькі мусульмани провели жіночий і дитячий літні семінари

1
Учасники дитячого табору-семінару
21.07.2011
Оцініть статтю: 
(390 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

В приміщенні Донецького Ісламського культурного центру під керівництвом жіночого відділу Громадської організації «Аль-Амаль» у Донбасі та за сприяння Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраїд» з 30 червня по 10 липня 2011 р. були проведені відразу два літніх табори-семінари для жінок і для дітей.

Табір-семінар для мусульманок

З 30 червня по 3 липня був проведений літній жіночий семінар, у якому взяли активну участь 25 сестер-мусульманкок із Донецька і Донецької області.

Протягом чотирьох днів дівчатам були прочитані лекції на зазначені теми: внутрішній хіджаб (сестра Зейна); шлюб в Ісламі (сестра Джанна); Коран (імам-хатиб Хуснутдінов Рустам); золота середина в Ісламі, хадіси і Сунна (імам-хатиб Хабібутдінов Ринат).

Також мусульманки займалися у групах, учили сури зі Священного Корану, ходили на прогулянки, усі разом виїжджали на природу у Форест-Парк, поєднуючи, таким чином, відпочинок і розваги, дозволені Шаріатом, із лекціями, що підвищували духовний рівень віри.

У день закриття табору всі учасниці отримали невеликі подарунки на згадку про проведений захід.

Дитячий ісламський табір

А з 7 червня по 10 липня, як уже зазначалося раніше, слідом за жіночим табором був проведений дитячий літній табір-семінар, у якому взяли участь 30 дітей із Донецька і міст Донецької області (Макіївки, Алчевська, Шахтарська, Сніжного та ін.).

Дітям були прочитані захоплюючі лекції на такі теми: стовпи Ісламу і віри (сестра Каріна); намаз, колективна молитва (сестра Мар’ям); пророки від Адама до Мухаммада (сестра Дінара); Коран і Сунна, мечеті (сестра Танзіля); Рамадан (сестра Ум Саліх).

За кожним вихователем була закріплена своя група, з якою вони вивчали сури з Корану, навчалися брати обмивання для здійснення п'ятикратної молитви, читати молитву.

Вечорами на свіжому повітрі проходили пізнавальні ігри, пов'язані не лише з релігією, а й з умінням ладити у колективі.

Діти щодня під наглядом дорослих виходили на прогулянки, відвідали Донецький дельфінарій «Немо», а також одержали море задоволення і подарунків.

За матеріалами «Іслам у Донбасі»

Посилання на тему:

У Константинівці завершився 6-ий щорічний табір-семінар на природі

Культурно-оздоровчий табір для дівчаток-сиріт біля Чорного моря

У Київському Ісламському культурному центрі підвели підсумки роботи літнього клубу для дітей

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.