На території мусульманського кладовища у Ялтинському регіоні встановили дитячий майданчик

1
Мечеть у Донецьку
На території мусульманського кладовища у Ялтинському регіоні встановили дитячий майданчик
1
05.10.2009
Оцініть статтю: 
(190 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У селищі Ай-Васіль Ялтинського регіону на території мусульманського кладовища встановили дитячий майданчик. Щоб вирішити цю проблему місцеві жителі селища не раз зверталися до місцевих властей, які, власне, і були ініціаторами встановлення майданчика, але всі намагання виявилися марними.

У зв'язку з цим, жителі селища Ай-Васіль були вимушені довести до відома міського голови Ялти Сергія Брайко інформацію про дану проблему.

Так, 24 вересня на зустрічі з міським головою Ялти Сергієм Брайко, ініційованій кримськотатарською громадською організацією «Койдешлер», було прийнято рішення огородити і не допустити подальшого розширення даного дитячого майданчика. Крім того, на території кладовища буде створена паркова зона з меморіалом на честь жителя селища Ай-Василь і національного героя Республіки Польща Умера Акмолла -«Мішки-Татарина» і жертв сталінського режиму. Про це кореспонденту QHA повідомив голова організації «Койдешлер» Ібрагім Воєнний.

За його словами, встановлення майданчика провели представник органів місцевого самоврядування Любов Гончарова і голова Ялтинської партійної організації «За права людини» Юрій Ковальов у 15-20-х числах вересня поточного року. При цьому, їх дії не були погоджені з кримськотатарським населенням, Ялтинським регіональним меджлісом і Ялтинським управлінням у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян. Також, відсутнє відповідне рішення міської ради Ялти.

«Ці дії з боку Гончарової і Ковальова – явна провокація, і вони викликали резонанс серед місцевого мусульманського населення», – відзначив Ібрагім Воєнний.

«Більш того, дитячий майданчик безпосередньо межує із діючим кладовищем і через нього проходять високовольтні електропередачі, що суперечить нормам безпеки», – додав голова організації «Койдешлер».

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Жителі Єді-Кую на варті історичної спадщини кримських татар

Влада Леніно ігнорує акт вандалізму на місці колишнього мусульманського цвинтаря

Жителі Леніно проти будівництва дач на місці мусульманського цвинтаря

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.