«Місто пророків» прийме понад мільйон туристів

1
Зараз на карту поставлена репутація Малайзії як мирної країни з етнічним і релігійним різноманіттям.
1
Мечеть у Шанлиурфі поряд із місцем народження пророка Ібрахіма
1
1
11.05.2011
Оцініть статтю: 
(214 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Турецьке місто Шанлиурфа, яке називають ще «містом пророків», чекає цього року на більш, ніж мільйон туристів, хоча у минулому році це місто, що вражає своєю багатою історичною спадщиною, відвідали 450 тисяч туристів. Про це заявила голова Товариства розвитку туризму Туреччини Рахіме Яшар під час заходів, що відбулись у рамках ознайомчого туру для туроператорів у Шанлиурфу, повідомляє «ІсламНьюз» із посиланням на TurkishTimes.

Місто Шанлиурфа знаходиться на південному сході Анатолії і є столицею однойменної провінції Туреччини. Географічно місто відноситься до Північної Месопотамії. Шанлиурфа розташовується на берегах Баликгель і лежить за 80 км від Ефрату і за 45 км від турецько-сирійського кордону, на північному заході родючої рівнини, оточеної горами із заходу, півночі і сходу. На південному сході знаходиться долина Харран.

Шанлиурфа розташовується на перетині давніх торговельних шляхів: західно-східного шляху з Персії та Нусайбіна в Самосату і на Середземноморське узбережжя, і північно-південного - з Діярбакира в Харран і Сирію.

Історія міста

Урфа згадується ще близько 2000 року до н.е. в шумерських, аккадских і хетських клинописних написах як хуррітське місто Уршу. На думку середньовічного сирійського християнського історика Абу-ль-Фараджа, засновником міста вважається пророк Енох. За іншими версіями, місто відбудував асирійський цар Німрод. Згідно з легендами, що поширені як серед іудеїв і християн, так і серед мусульман, Шанлиурфа – батьківщина пророків Ібрагіма (Авраама) та Айюба (Йова).

В античні часи місто отримало грецьку назву Едесса. У 638 році воно вперше потрапило до рук мусульман. У 1052 році Едесса тимчасово відійшла до Візантії. У 1097 році хрестоносці захопили місто під час першого хрестового походу і встановили в ньому свого ватажка, графа Балдуїна Булонського. У наступні століття місто було завойоване монголами, а потім мамлюками.

У 1637 році Едесса була підпорядкована Османському Халіфату і отримала стародавнє найменування - Урфа. У той час місто було торговим центром з продажу бавовни, шкіри і коштовностей. Після розпаду єдиної Османської держави Шанлиурфа (Славна Урфа) увійшла до складу Туреччини.

За матеріалами «ІсламНьюз»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.