Україна й «Ізраїль» погодили текст угоди про безвізовий режим

1
«Відкриття Луганської Соборної мечеті - новий крок у відродженні мусульманської релігії в регіоні», - муфтій ДУМУ «Умма» Саїд Ісмагілов
1
Угода про безвізовий режим між Україною й «Ізраїлем» може бути підписана вже весною
1
1
24.03.2010
Оцініть статтю: 
(241 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Угода про двосторонній безвізовий режим між Україною й «Ізраїлем» може бути підписана вже навесні, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на заступника МЗС України Олександра Горіна.

У Єрусалимі пройшли практичні консультації щодо деталей майбутньої угоди про безвізове пересування громадян України й «Ізраїлю».

Як розповів Deutsche Welle посол України Ігор Тимофєєв, делегація українських дипломатів на чолі із заступником глави українського зовнішньополітичного відомства Олександром Горіним і директором консульського відділу МЗС України Сергієм Камишевем залишилася задоволена результатами переговорів.

Українські дипломати разом зі своїми ізраїльськими колегами проробили ряд внутрішньодержавних процедур, що передують підписанню угоди. За даними Горіна, текст угоди майже готовий до підписання.

«Зроблений серйозний крок уперед: ми практично погодили текст майбутньої угоди, залишилися деталі. З досить високим ступенем упевненості можна сказати, що цю угоду ми зможемо підписати вже до початку літа», - прогнозує Горін.

Як повідомляє «Кореспондент.net» з посиланням на Deutsche Welle, дипломатичні джерела в Єрусалимі не виключають, що врочисте підписання угоди може відбутися під час запланованого на початок травня візиту президента «Ізраїлю» Шимона Переса в Київ. До цього часу сторони повинні встигнути врегулювати всі правові аспекти.

«Необхідно внести деякі відповідності в регламент. Після цього угода буде подана для затвердження у МВС, а після цього - на ратифікацію в парламенти», - заявив один з ініціаторів скасування віз для українців, міністр закордонних справ «Ізраїлю» Авігдор Ліберман.

Тим часом, голова департаменту Євразія-1 Яків Лівнє (відповідає в МЗС «Ізраїлю» за український напрямок) у коментарі Deutsche Welle не став прогнозувати часові рамки остаточного завершення переговорів на візову тематику. У той же час, за словами Лівнє, обидві сторони проявляють високу зацікавленість у якнайшвидшому подоланні всіх бюрократичних бар'єрів і навіть випереджають запланований графік.

За матеріалами «Кореспондент.net»

Посилання на тему:

«Ізраїль» депортує українку, дружину борця за незалежність Палестини

В Україні лобіюватимуть агресивну політику “Ізраїлю”

«Ізраїль» не визнає свою відповідальність за загибель українки і відмовляється виплачувати компенсацію її родичам

25 тисяч українських дітей - жертви ізраїльського «полювання за органами»

Через постійні бойові дії немає можливості почати пошуки тіл українки і її дитини

Київ вимагає розслідування від уряду «Ізраїлю»

В секторі Газа загинула українка і її дворічна дитина

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.