У Сімферополі покажуть виставку картин про депортацію

1
«Місячна соната. На згадку про жертв на Арабатській стрілці». Р. Емінов, 2002 рік
14.05.2010
Оцініть статтю: 
(426 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

17 травня у Сімферополі відкриється виставка кримськотатар ського художника Рустема Емінова, на якій будуть представлені картини із серії «Унутма» («Пам’ятай») про депортацію кримськотатарського народу в 1944 році.

Як повідомив на прес-конференції у Сімферополі голова постійної комісії Верховної Ради Криму з міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян Ремзі Ільясов, на виставці буде представлено 16 картин, які передають трагізм депортації.

За його словами, картини серії виставлялися художником у Туреччині й Росії, де вони були по достоїнству оцінені. «Там великий попит, прохання навіть ці картини продати, але Рустем Емінов не продає їх і хоче показати керівникам Криму, щоб вони побачили це [депортацію] своїми очами», - розповів Р. Ільясов.

За даними інформагентства e-Крим, виставка відкриється о 15 годині у фойє Українського музичного театру. Після виставки буде проведений жалобний вечір-реквієм у рамках меморіальних заходів, присвячених 66-й річниці насильницької депортації кримськотатарського народу.

За матеріалами e-Крим

Посилання на тему:

Кримським татарам потрібний музей народної пам'яті

У Сімферополі відкрилася виставка Рустема Емінова «Унутма» («Пам’ятай»)

Відкрилася виставка, присвячена 65-й річниці депортації

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.