Кримськотатарські майстри представлятимуть Україну на фестивалі в Омані

Кримськотатарські майстри представлятимуть Україну на фестивалі в Омані
28.01.2012
Оцініть статтю: 
(321 оцінка)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

Кримськотатарські майстри братимуть участь у Всесвітньому фестивалі народної творчості, який відбудеться з 3 по 25 лютого в спекотній країні Аравійського півострова - Омані.

Про це кореспонденту QHA повідомив живописець, кераміст, майстер килимоткацтва, дизайнер, член Національного об҆єднання народних майстрів України Мамут Чурлу.

За його словами, на фестиваль в Омані з'їдуться по три майстри з 30 країн.

Представляти Україну на фестивалі, який відвідають мільйони туристів з усього світу, випала честь учасникам творчого об'єднання «Чатир-Даг».

Серед них - талановитий кераміст і художник Рустем Скибін, майстер техніки «татар ішлеме» (кримськотатарська двостороння вишивка) Ельвіра Османова та майстер золотого шитва Хатідже Юнусова.

«Троє наших представників з творчого об'єднання «Чатир-Даг» пройшли конкурс. Їм уже по електронній пошті прислали візи та квитки. Організатори оплачують учасникам дорогу і проживання. Крім того, двадцять днів вони зможуть вільно торгувати своєю продукцією, виробляти її. Це ще раз доводить, що у світі інтерес до народного мистецтва дуже високий», - зазначив Мамут Чурлу.

Майстер також підкреслив, що учасники фестивалю зможуть взяти участь в конкурсі на кращу роботу і поборотися за головну премію, максимальний розмір якої складе 100 тис. доларів.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Мистецтво кримських татар у контексті світового ісламського мистецтва
Кримські татари вирішили пропагувати своє мистецтво
Кримський стиль
Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.