Про телеміст із I Всесвітнього форуму кримськотатарської молоді

Про телеміст із I Всесвітнього форуму кримськотатарської молоді
Про телеміст із I Всесвітнього форуму кримськотатарської молоді
16.08.2007
Оцініть статтю: 
(55 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

12 серпня в офісі молодіжної кримськотатарської організації «Кардашлик» («Братерство») відбувся телеміст із першого Всесвітнього форуму кримськотатарської молоді, що проходив у Канаді з 9 по 15 серпня, повідомляє Майдан-Крим.

В офісі «Кардашлик» були присутні члени цієї організації на чолі з головою Зауром Халкечем, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов, ветеран національно-визвольного руху кримських татар Айше Сеітмуратова, відомий кримський політик Шевкет Меметов та представники ЗМІ.

Спочатку, після короткого вступу організаторів телемосту виступив Мустафа Джемільов, який сказав, що даний форум кримськотатарської молоді - це перший крок до Всесвітнього кримськотатарського Курултаю, що давно вже задумує провести Міллий Меджліс. Також Мустафа Джемільов сказав, що теми, які піднімають на форумі, надзвичайно важливі, і Меджліс завжди стоятиме поруч зі своєю молоддю.

Айше Сеітмуратова у своєму виступі торкнулася теми культурного ренесансу кримськотатарського народу і ролі в цьому процесі кримськотатарської молоді. Крім того, вона відмітила те, що актуально було б провести такий форум не в Канаді, а в Криму - колисці кримськотатарського народу. В цьому з нею був солідарний і Заур Халкеч.

Після слів учасників телемосту із Кримської сторони, виступили учасники форуму в Канаді Насіб Гафаров та Гірею Бекир. Вони сказали, що форум проходить активно і плідно. Це видно із програми заходів форуму, яка протягом всіх днів форуму, окрім культурних заходів передбачає також засідання комітетів і читання доповідей присвячених проблемам, з якими стикається кримськотатарська молодь.

Під час роботи форуму було вирішено створити на базі радіо «Мейдан» єдиний інформаційний центр кримськотатарського народу, при цьому планується створення програм в on line режимі, в яких зможуть брати участь діаспори.

Також виникла ідея створити на базі сайту «Кардашлик» кримськотатарський культурний Інтернет портал, активізувати роботу з випуску і розсилання журналу «Тан» («Схід») - друкованого органу «Кардашлик». Крім того, планується проводити молодіжні форуми в діаспорах, метою яких буде: об'єднання і координація ресурсів діаспор і виявлення проблем з подальшим їхнім вирішенням, як у Криму, так і в діаспорах. Також на форумі вирішили підготувати курси з вивчення кримськотатарської мови із залученням новітніх медіа можливостей та методик викладання мов.

За матеріалами Майдан-Крим

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.