Серед конкурсних робіт «Сімейні реліквії» — старовинні екземпляри Корану

Роботи 4 конкурсантів були присвячені старовинним екземплярам Корану, які, пройшовши через депортацію і роки вигнання, сьогодні зберігаються в їхніх сім'ях
Спеціаліст відділу релігійної освіти ДУМК Шаіп Сулейманов
01.04.2015
Оцініть статтю: 
(492 оцінки)
editor
Зображення користувача editor.

У Криму приділяється увага розвитку інтересу дітей до історії та культури Криму, вихованню патріотичних почуттів і поваги до традицій народу у підростаючого покоління, сприянню розвитку дитячої творчості. Серед заходів, націлених на це - і конкурс «Сімейні реліквії», фінал якого днями відбувся в Сімферополі. Чотири роботи з п'ятидесяти, представлених на конкурсі, були присвячені раритетним старовинним екземплярам Корану, що зберігаються в сім'ях учасників.

Про це повідомляє Духовне управління мусульман Криму.

Як зазначається, 27 березня в Сімферополі відбувся фінал Конкурсу мультимедійних презентацій «Аіле дегерліклері» («Сімейні реліквії»), що пройшов у рамках XII Республіканського фестивалю учнівської творчості кримськотатарською мовою «Рідна мова безцінна, і невичерпні духовні багатства народу».

Всього для участі в конкурсі було заявлено 50 робіт, у фінал відібрано 18 робіт в 3 номінаціях. Серед представлених презентацій були роботи, присвячені таким сімейним реліквіям, як старовинні пояс, марама, джезві, кухонний посуд, що збереглися у сім'ях конкурсантів. Ряд презентацій був присвячений спогадам дідусів і бабусь учасників конкурсу про війну, депортацію і важкий життєвий шлях.

Особливо відзначено, що роботи 4 конкурсантів були присвячені старовинним екземплярам Корану, які, пройшовши через депортацію, роки вигнання і довгого повернення, сьогодні зберігаються в їх сім'ях.

Від імені ЦРО Духовне управління мусульман Криму конкурсантам, які присвятили свої роботи старовинним екземплярам Корану, були вручені пам'ятні подарунки. Спеціаліст відділу релігійної освіти ДУМК Шаіп Сулейманов привітав учасників конкурсу від імені Духовного управління мусульман Криму, подякував за підготовлені презентації про старовинні примірники священної книги мусульман і вручив призи.

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.