«Знатна курка», «Пан Курчак» та «Заготсервіс» тепер Халяль

Халяльна Курка від Птахокомплексу «Дніпровський»
Халяльна Курка від Птахокомплексу «Дніпровський»
Халяльна Курка від Птахокомплексу «Дніпровський»
«Пан Курчак» отримав сертифікат Халяль від Центру Досліджень та Сертифікації Халяль «Альраід»
23.05.2015
Оцініть статтю: 
(488 оцінки)
Власкор
Зображення користувача Власкор.

В Україні багато харчових підприємств, які успішно пройшли халяль-сертифікацію в Центру Досліджень та Сертифікації Халяль «Альраід». Турбота про споживача і тверезий розрахунок їх керівників уже виправдовується зростанням продажів і збільшенням прибутку.

Днями список виробників, продукцію яких може абсолютно спокійно вживати будь-яка людина (хоч мусульманин, хоч послідовник іншої релігії, хоч закоренілий атеїст) поповнився новими назвами.

Так, отримав сертифікат Халяль від Центру Досліджень та Сертифікації Халяль «Альраід» ТОВ «Птахокомплекс «Дніпровський», м. Нікополь (базове підприємство агропромислової групи компаній «Дніпровська»). Це один з найбільших українських товаровиробників мяса бройлерів, спочатку відомого під торговою маркою «Дніпровські курчата», сьогодні більш широко представлений під брендом «Знатна курка». Зауважимо, що за результатами 2014 частка ринку курячої продукції «Дніпровської» становить близько 7%. На сьогоднішній день потужності підприємства дозволяють переробляти понад 27 млн. голів на рік. Так що запамятайте  мясо курки, мясопродукти з курки, курятина розфасована, фарш курячий від «Знатної курки» (птахокомплекс «Дніпровський»)  можна і потрібно вживати в їжу.

Без будь-яких сумнівів можна купувати і курятину «Пан Курчак». Продукція торгової марки «Пан Курчак» у Нововолинську тепер буде випускатися під постійним контролем представника Центру досліджень та сертифікації халяль «Альраід». Він простежить, щоб були дотримані мусульманські традиції при забої птиці, а в готову продукцію не потрапляли заборонені компоненти. Це теж є обовязковою умовою отримання Сертифікату Халяль. До речі, якщо комусь здається, що сертифікат отримати легко і просто  то це не так. Наприклад, експерти Центру Досліджень та Сертифікації Халяль «Альраід» побували на новому комплексі забою та переробки птиці ТОВ «Птахокомплекс «Губин», що входить до Агропромислової групи «Пан Курчак», ще в лютому і тільки тепер компанія отримала Сертифікат Халяль. Саме він дозволить експортувати високоякісну волинської курятину в ісламські країни, адже Сертифікат Халяль (від арабського al-halal  дозволений) підтверджує відповідність виробництва продукції мусульманським традиціям. Тепер «Пан Курчак» буде не тільки на столах українців, а й у жителів Близького Сходу та Середньої Азії. Перша пробна партія такої халяльной курятини, виробленої в Нововолинську, складе 25 тонн. В асортименті буде більше десяти різновидів високоякісної продукції. Вона пройде процес експрес-заморозки на сучасному європейському обладнанні і буде відправлена в Узбекистан і Обєднані Арабські Емірати. Наступні експортні поставки будуть скоректовані відповідно з розширенням клієнтської бази в мусульманських країнах.

Якщо ж захочеться яловичини-телятини або мясопродуктів з них, при цьому теж з гарантією того, що все це відповідає нормам Шаріату  то можна питати в магазинах продукцію ТОВ «Заготсервіс» (Тернопільська область. Підволочиськ). Продукція цієї компанії, крім експертних висновків Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, тепер має і сертифікат Халяль від Центру Досліджень та Сертифікації Халяль «Альраід».

«Людина є те, що він їсть»,  кому тільки не приписують цей вислів  і Фейєрбаху, і Піфагору, і Гіппократу  але, хто б не вимовив цю фразу першим, був правий сто разів по сто!

Французький філософ девятнадцятого століття Брилья-Саварен вважав, що «Доля націй залежить від способу їх харчування». А нації, народи складаються з окремих людей, як океани  з крапель води. Звідси випливає, що і доля людини безпосередньо залежить і від способу харчування, і від того, що саме вона вживає в їжу. Сучасні вчені стверджують, що існує прямий звязок між тим, чому людина віддає перевагу в їжі і його здоровям  фізичним і психічним, його характером і настроєм. Можна, звичайно, поекспериментувати над собою, щоб переконатися в справедливості цих тверджень  але навіщо? Адже в священних текстах усіх світових релігій чітко прописано, що можна вживати в їжу, а що не можна, що принесе користь організму людини, а що  безумовну шкоду, коли варто обмежити себе в їжі, щоб очистити і тіло, і душу, а коли можна і побалувати себе смачненьким Слідувати запропонованому  таке, здавалося б, просте правило  але як же його складно дотримуватися в сучасних умовах! Погодьтеся, якщо в невеликому селищі можна перейти, як кажуть, «на підніжний корм», вирощувати і овочі з фруктами, і живність для власного прожитку  та ще й самому займатися приготуванням  то при цьому можна бути впевненим, що в процесі забою худоби або птиці, приготування їжі дотримані всі правила, нічого забороненого в тарілку близьких та й власну не потрапило. А якщо людина живе у великому місті? Якщо купує продукти в супермаркеті? Наскільки важливо бути впевненим, що придбане не вступає в протиріччя з законами релігії, яку сповідуєш

У цьому відношенні мусульмани України перебувають у виграшній позиції. Все більше і більше українських підприємств вважають за необхідне запросити інспекцію Центру Досліджень та Сертифікації Халяль «Альраід», щоб узгодити весь технологічний процес з вимогами Шаріату, а потім і отримати сертифікат халяль.

Зауважимо, що в переважній кількості випадків власники підприємств не є послідовниками Ісламу. Що ж змушує бізнесменів прагнути до володіння сертифікатом халяль? Адже серед громадян України мусульман не так вже й багато Почнемо з того, що й українці-немусульмане воліють купувати халяль-сертифіковану продукцію, справедливо вважаючи, що це  дійсно корисна для здоровя їжа. По-друге, сертифікат халяль відкриває нові горизонти перед виробниками, значно розширюючи географію для експорту.

Тобто, тут ми бачимо реалістичний, прагматичний підхід до бізнесу. І з радістю можна стверджувати, що нарешті прагнення до успіху в бізнесі йде рука об руку з турботою про споживача.

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.