Молода мусульманка досягла неймовірних успіхів у науці

1
Проект Knowledge City у Медині.
15.09.2009
Оцініть статтю: 
(360 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Незважаючи на свій вік - їй ще не виповнилося тридцяти - доктор Хайят Сінді досягла таких успіхів у науці, про які можна тільки мріяти. Перша представниця ісламського світу, якій довелося працювати у престижній дослідницькій групі «Whitesides» Гарвардського університету винайшла прилад, який може врятувати життя багатьох людей.

Винахід Сінді має унікальну здатність діагностувати рак на самих ранніх стадіях і визначати медикаменти, необхідні для лікування різних видів захворювання, повідомляє Іслам.ру з посиланням на IslamNews.

Молодий професор нанотехнологій із Мекки відкинула вигідні пропозиції західних виробників, прагнучи поставити свій науковий дар на служіння мусульманському світу. Вона має намір створити у Саудівській Аравії біотехнологічний центр світового класу.

Наукові досягнення юних мусульман

Житель Аль-Кудсу (Єрусалиму) Даніель Макхалфех вразив відвідувачів Виставки технологічних винаходів палестинської молоді, що проходила кілька років тому. У віці п'ятнадцяти років він створив унікальний багатофункціональний робот. Винахід Даніеля, на трьох колесах, із двома моторами і антенами, може самостійно підмітати підлогу і пилососити килими, значно полегшуючи ведення домашнього господарства.

Учасник тієї ж виставки, 16-річний Абдулла Джарадат представив модель автомобіля, який може не лише їздити по дорогах, а й літати.

Примітно, що роботи, показані на виставці, були створені, незважаючи на брак засобів і матеріалів, а також вкрай вороже відношення ізраїльської окупаційної влади.

Відродження ісламської науки

Але, мабуть, лідером у наукових колах мусульманського світу стала Медина. Це місто, яке у масовій свідомості асоціюється винятково з релігією, стало місцем проведення недавно заснованої щорічної конференції «Нур», на яку планується залучати провідних учених із усього світу. А реалізація тут проекту будівництва «Knowledge Economic City» є справжнім доказом відродження ісламської науки.

За матеріалами Іслам.ру

Посилання на тему:

Загальновідомий для мусульман факт викликав сенсацію у світовій науці

Арабські вчені першими розшифрували стародавні єгипетські рукописи

Наукові скарби ісламу стануть відомі канадцям

Ібн Фарис: філолог між знанням і вірою

В Туреччині буде відкритий перший у світі музей Ісламської науки і технології

Забутий батько політекономії, соціології та політології. Ібн Хальдун про причини занепаду цивілізацій

Ісламська цивілізація повинна бути відкрита заново

В Нью-Джерсі відкрилася виставка досягнень ісламської науки

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.