В «Ізраїлі» зізналися у використанні органів палестинців

1
За словами Тибі, є докази, що військові медики брали із трупів ділянки шкіри, роговиці очей, відрізки артерій та інші органи і використовували їх при операціях на поранених солдатах ЦАХАЛу.
22.12.2009
Оцініть статтю: 
(126 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Лікарі в «Ізраїлі» використовували загиблих палестинських солдатів як донорів органів для ізраїльських військових, повідомляє «The Guardian» з посиланням на члена Кнесету Ахмада Тибі. Заява Тибі пов'язана з публікацією у шведській пресі, у якій армію «Ізраїлю» звинувачували у торгівлі органами палестинців.

За словами Тибі, є докази, що військові медики брали із трупів ділянки шкіри, роговиці очей, відрізки артерій та інші органи і використовували їх при операціях на поранених солдатах ЦАХАЛу. Подібна діяльність велася під час збройних конфліктів у 1990-х роках, причому у якості донорів виступали тіла як палестинських, так і ізраїльських солдатів.

Заява Тибі була передана під час програми із приводу незаконного використання органів, яку транслював телеканал Channel 2 TV. У тій же програмі передавалося зроблене біля десяти років тому інтерв'ю з колишнім головою Центру судової медицини в Абу-Кабір, доктором Йехудою Хіссом, який, як і Тибі, повідомив, що ізраїльські медики порушували закон про трансплантологію, який забороняє використовувати чужі органи без дозволу родичів загиблого. Джерело телеканалу в ізраїльській армії також підтвердило інформацію про використання органів палестинців, однак повідомило, що подібна практика не використовується з кінця 1990-х років.

У серпні 2009 року у шведській газеті «Aftonbladet» з'явилася замітка про торгівлю органами палестинців в ізраїльській армії під час операції «Литий свинець» у Газі. У статті наводилися фотографії трупів палестинських солдатів зі слідами вилучення органів. Публікація викликала протести в ізраїльській громадськості, влада країни обвинувачувала газету в антисемітизмі, що зрештою привело до охолодження відносин між «Ізраїлем» і Швецією.

У той же час колишній президент США Джиммі Картер закликав зі сторінок усе того ж «The Guardian» «негайно відновити сектор Газа». «На загальносуспільну думку, процес умиротворення на Близькому Сході застопорився і майже агонізує», - пояснює він. Тим часом, на жителів сектора Газа чекає ще одна вкрай важка зима: ті, чиї будинки були зруйновані, живуть у наметах або землянках, на територію сектора не допускається ввіз цементу, лісоматеріалів і віконного скла.

За матеріалами Іслам.ру

Посилання на тему:

25 тисяч українських дітей - жертви ізраїльського «полювання за органами»

В Лондоні виданий ордер на арешт Ципі Лівні, яку звинувачують у скоєнні військових злочинів

Єврейський терорист офіційно обвинувачений у вбивствах

Генсек ООН закликав «Ізраїль» припинити провокації у Єрусалимі

Правозахисники гостро критикують «Ізраїль»
Комісія ООН обговорить військові злочини «Ізраїлю» у секторі Газа

«Le Temps»: Палестинцям є за що ображатися на світ

Після бійні у секторі Газа на світ почали з'являтися діти із вродженими вадами

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.