Президент Ірану закликав Ер-Ріяд повернути зброю вбік «Ізраїлю», а не шиїтських повстанців

1
У мусульманському світі США має надійного партнера — Індонезію, яка готова стати посередником між Азією та Сполученими Штатами.
1
«Якщо хоча б частина арсеналу Саудівської Аравії була використана для захисту палестинців, сьогодні ми б не бачили навіть слідів сіоністського режиму у регіоні», - вважає іранський президент
1
1
15.01.2010
Оцініть статтю: 
(320 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Президент Ірану рекомендував Саудівській Аравії повернути зброю вбік «Ізраїлю», а не використовувати її проти шиїтських повстанців у Ємені. Про це Махмуд Ахмадінеджад заявив у середу у місті Ахваз у ході робочої поїздки у південно-західну іранську провінцію Хузістан.

«Якщо хоча б частина арсеналу Саудівської Аравії була використана для захисту палестинців, сьогодні ми б не бачили навіть слідів сіоністського режиму у регіоні», - вважає іранський президент. За його словами, на закупівлю озброєння направляються величезні суми нафтодоларів і ця зброя потім використовується у братовбивчих війнах.

«Щорічно Ер-Ріяд закуповує озброєння на десятки мільйонів доларів. Хіба ця зброя застосовується для захисту регіону, зокрема, палестинського народу? Ми очікували, що Саудівська Аравія гратиме у Ємені роль старшого брата в урегулюванні конфлікту, однак замість цього вона виявилася утягненою у цей конфлікт», - заявив Ахмадінежад. Він висловив думку, що криза у Ємені була спровокована США, Великобританією та «Ізраїлем» з метою дестабілізації регіону і поширення свого панування над ним.

Як передає Іслам.ру з посиланням на «ІТАР-ТАРС», конфлікт між шиїтськими заколотниками й армією триває на півночі Ємену більше 5 років. У листопаді минулого року у це протистояння втрутилася Саудівська Аравія, після того як повстанці вторглися на її територію.

За матеріалами Іслам.ру

Посилання на тему:

Новини

Британські мусульмани заявляють, що їх катували у Ємені

США мають намір встановити демократію у Ємені

Президент Ірану привітав християн з Новим роком і Різдвом

Ахмадінеджад: природу руйнують капіталізм і ліберальна економіка

Тегеран: «Ми не створюємо атомну бомбу, оскільки це гріх»

Ердоган закликає звернути увагу на ядерну програму «Ізраїлю», а не Ірану

Президент Ірану змінює світовий порядок

Статті

Іранські вибори: Це не боротьба реформаторів з авторитарним режимом

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.