Ердоган закликає звернути увагу на ядерну програму «Ізраїлю», а не Ірану

1
Ердоган заявив журналістам, що ядерна програма Ірану призначена не для військових цілей.
30.09.2009
Оцініть статтю: 
(187 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Турецький прем'єр-міністр Тайіп Ердоган засудив пильну увагу західних країн до ядерної програми Ірану і підкреслив, що світова спільнота повинна вирішити перш за все проблему ізраїльської ядерної зброї.

Як відзначає IslamNews з посиланням на іранський сайт PressTV, Тайіп Ердоган на виступі у Нью-Йорку нагадав самого себе під час відомого інциденту у Давосі, коли він покинув теледебати зі своїм ізраїльським колегою Шимоном Пересом.

Ердоган заявив журналістам у Нью-Йорку, що ядерна програма Ірану призначена не для військових цілей. «Візьмемо, наприклад, «Ізраїль», який виробляє потужніше озброєння, не дивлячись на те, що не є членом МАГАТЕ, а Іран, навпаки, є», - сказав він.

Турецький прем'єр звинуватив «Ізраїль» у використанні у Газі фосфорних бомб, які є зброєю масового ураження. Результатом застосування цієї зброї стало більше 1400 загиблих дітей, жінок, людей похилого віку і більше 5000 поранених. Проте, за словами турецького прем'єра, це питання ніхто не піднімає, тоді як про іранську проблему говорять щодня.

«Якщо ми говоримо про світову справедливість, то я прошу вас бути справедливими і в цьому питанні», - підкреслив Ердоган.

Північно-західний сусід Ірану також закликав бути обережнішим при введенні будь-яких нових санкцій стосовно Тегерана, заявивши, що вони не принесуть користі. «Наміри президента Ірану Махмуда Ахмедінежада полягають не в тому, щоб завдати шкоди іншим, а лише в тому, щоб підвищити значущість своєї країни», - сказав Ердоган.

«Якщо світові держави захочуть нашого посередництва у переговорах з Іраном, ми зробимо це», - заявив прем'єр-міністр Туреччини.

Ердоган планує відвідати Тегеран у наступному місяці для обговорення ядерної програми Ірану з президентом Махмудом Ахмадінежадом.

За матеріалами IslamNews

Посилання на тему:

''Насильство у Газі було поширеною практикою''

«Ізраїль» веде палестинців до катастрофи

У Стамбулі пройде міжнародна конференція в підтримку Палестини

Президент Ірану змінює світовий порядок

Ердоган: Мої дипломати вирвуть свої права з пащі лева

В Туреччині тисячі людей зустріли Ердогана як «покорителя Давосу»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.