Мусульманський студент бореться зі стереотипами австралійців стосовно мусульман

1
«Це можливість представити позицію молодих мусульман Австралії», - Мохамад Ассум.
11.02.2010
Оцініть статтю: 
(276 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Будучи жертвою стереотипів, що існують в австралійському суспільстві, Мохамад Ассум виступив на найбільшому форумі молодіжних лідерів у Лондоні, щоб розвіяти забобони проти мусульман і їхньої віри.

«Це можливість представити позицію молодих мусульман Австралії», - розповів 20-річний студент університету Сіднея в інтерв'ю виданню Australian.

Майбутній лікар активно займається у своєму університеті організацією різних заходів для боротьби зі стереотипами і неправильними уявленнями про іслам.

За свою активну позицію у громадському житті він був вибраний представником Австралії на найбільшому у світі молодіжному форумі «One Young World».

«Ми приїхали на форум, щоб люди змогли довідатися, що ми не чужі в Австралії, - говорить Ассум. - Це також шанс зустрітися з іншими людьми, які можуть допомогти нам протистояти стереотипам».

У міжнародній конференції молодіжних лідерів, що відкрилася 8 лютого, взяли участь молоді люди з 192 країн, які звернулися до вирішення серйозних проблем. Делегати заходу відбиралися за свій лідерський потенціал і участь у громадській роботі.

У форумі також взяли участь такі відомі діячі як колишній глава ООН Кофі Аннан і володар Премії миру архієпископ Десмонд Туту.

Нетерпимість

Будучи мусульманином, Ассум на своєму досвіді знає, що означає бути жертвою стереотипів. «Я живу в середовищі нетерпимості, - розповів він. - Я знаю, що означає чути: «їдь до себе в країну», хоча ти народився в Австралії».

Мусульмани, що мешкають в Австралії більше двохсот років, знаходяться під підозрою і їхній патріотизм ставиться під сумнів після терактів 11 вересня 2001 року.

Відповідно до останніх офіційних досліджень, мусульмани в останні роки відчувають на собі глибоко вкорінену ісламофобію і дискримінацію на расовому ґрунті.

Місяць назад Ассум організував міжрелігійний велопробіг Сідней-Мельбурн, щоб пояснити школярам, що означає бути мусульманином і австралійцем.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Австралійські мусульмани звинуватили місцеву владу у расизмі

Гетто для австралійських мусульман?

В Австралії відкрилася найбільша виставка ісламського мистецтва

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.