Вчені доводять існування Бога і підтверджують істинність Корану

1
«Хіба не бачили ті, які не вірували, що небеса й земля були з'єднані, а ми їх роз'єднали...» (Коран 21:30).
15.02.2010
Оцініть статтю: 
(341 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Польський священик і математик, котрий товаришував з покійним Папою Іоанном Павлом II, отримав найбільшу наукову премію за роботу, що демонструє, як математика може надати непрямі докази існування Бога.

72-річний професор Міхаль Геллер, фахівець із космології і філософ, що спеціалізується на математиці і метафізиці, вчора в Нью-Йорку отримав премію 820 тис. євро.

Теорії професора Міхаля Геллера не стільки містять докази існування Бога, скільки примушують засумніватися в матеріальному існуванні світу навколо нас. Він розробляє складну формулу, яка дозволяє пояснити все, навіть випадковість, шляхом математичних підрахунків.

Як стверджують представники Фонду Темплтона, який видає премію «За прогрес в дослідженнях або відкриттях в галузі духовних реалій» протягом 35 років, дослідження професора Геллера «розширили метафізичні горизонти науки». Сума премії коректується щороку для того, щоб вона була більшою від суми, що видається Фондом Нобеля.

Теологія науки

На отримання премії кандидатуру професора Геллера висунув професор Кароль Муйжель, ректор Ягеллонського університету в Кракові. «Його унікальність як творчого ученого і мислячого віруючого приносить науці відчуття трансцендентної таємниці, а релігії - погляд на Всесвіт широко відкритими очима вченого».

«Він ввів важливе поняття теології науки. Він зумів показати, що релігія, яка ізолює себе від наукових досліджень, непереконлива, а наука, що не визнає інші шляхи розуміння, сліпа».

За інформацією IslamRF, Геллер повідомив, що віддасть свою премію на створення нового Центру Коперника у Кракові, центру досліджень у галузі науки і теології.

«Робота професора Геллера будується навколо пошуку фундаментальної теорії творіння. Його дослідження йдуть далі Ейнштейна в область квантової механіки, космології, фізики і чистої математики, включаючи власну версію рівняння Гейзенберга. Хоча його теорії не доводять існування Бога, вони можуть надати непрямі докази його існування», - заявив Кароль Муйжель.

За його словами, однак якщо Всесвіт автономний, не має ані меж, ані краю, то в нього немає ні початку, ні кінця: він просто існує. Де ж тоді місце для Творця? Професор Геллер виступає проти ньютонівської концепції творіння, тобто проти ідеї абсолютного простору і абсолютного часу і Бога, що створює енергію і речовину.

«Він пропонує сучасним теологам повернутися до традиційної доктрини, згідно з якою створення Всесвіту було актом поза простором і часом», - підкреслив учений.

Наука підтверджує істинність Корану

Відкриття Михаля Гегеля - це лише одне з багатьох наукових підтверджень істинності й божественного походження коранічних одкровень, а також доказ того, що тексти інших священних писань були значно змінені людиною.

Як повідомляє Ansar.ru, раніше академіки дійшли до висновку, що помилку перекладу Біблії людство пожинає тисячі років. Автор дослідження професор Еллен Ван Уольд, дослідник Старого Завіту, стверджує, що слова «спочатку Бог створив небеса і землю» не є коректним перекладом з давньоєврейської.

Вона запевняє, що їй вдалося виконати текстовий аналіз, який показує: автори Біблії ніколи навіть не намагалися припустити, що Земля вже існувала, а Творець лише населив її людьми і тваринами.

54-річна Ван Уольд, яка захистила дисертацію на цю тему у Редбаудському університеті у Нідерландах, повідомила, що вона повторно проаналізувала оригінал тексту на давньоєврейській і помістила його у контекст Біблії в цілому.

Вона заявила, що давньоєврейське дієслово «bara», яке використовується у першому реченні книги «Genesis», означає не «створювати», а «просторово роз'єднувати».

Відтепер перше речення слід розуміти як «спочатку Бог відокремив небеса від землі».

Таким чином, самі того не відаючи християнські священики і дослідники підтвердили істинність Корану, у якому Аллах чітко вказує -

«Хіба не бачили ті, які не вірували, що небеса й земля були з'єднані, а ми їх роз'єднали...» (Коран 21:30).

За матеріалами IslamRF і Ansar.ru

Посилання на тему:

Загальновідомий для мусульман факт викликав сенсацію у світовій науці

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.