Бельгія: жінка в хіджабі призначена в комісію з питань рівних прав

1
«Мій одяг не має абсолютно нічого спільного з моїм призначенням», - Фатіма Зібу.
15.02.2010
Оцініть статтю: 
(257 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Мусульманка Фатіма Зібу, яка, згідно з ісламськими законами носить хіджаб, тепер буде засідати в правлінні Центру з питань рівних прав та боротьби з расизмом (CGKR).

Зібу закінчила університет в Брюсселі і має диплом політолога, повідомляє «Іслам для всіх» з посиланням на islamineurope.blogspot.com. Протягом трьох років вона працювала дослідником у Центрі з вивчення етнічних проблем і міграції (CEDEM) при університеті міста Льовен.

«Фатіма Зібу була обрана за свої здібності», - сказав представник Партії зелених, яка висунула кандидатуру Зібу в правління.

Бельгійський сенатор Ален Дестекс висловив свій жаль з приводу рішення Партії зелених призначити до правління жінку в хіджабі. На його думку, дане рішення не відповідає вимозі нейтральності при призначенні службовців держапарату, таким чином, Зелені внесли свій вклад у «зміцнення релігійних елементів у публічній сфері», - вважає він.

Фатіма Зібу сказала, що здивована реакцією на її призначення. «Мій одяг не має абсолютно нічого спільного з моїм призначенням», - сказала вона.

«Не знаю, чи розуміє хтось, що демографічна ситуація в Бельгії і Брюсселі змінилася. Це нормально, коли люди, що представляють розмаїття в нашому суспільстві, мають можливість досягати певного рівня».

«Я не належу до жодної мусульманської організації, скоріше, це дослідницький інститут, який займається наведенням мостів з немусульманами. Мені достатньо було інсинуацій (наклепів), які передбачають, що кожна мусульманська організація є прихованим терористичним осередком», - сказала вона.

Лідер парламентської фракції Зелених Мюрье Геркенс раніше засудила всі заяви, зроблені проти Зібу. Вона повторила, що при висуненні Зібу її партія брала до уваги виключно її здібності як фахівця.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Майже 60% громадян Бельгії за заборону будівництва мінаретів

Жінки-науковці з ісламського світу зібралися на конференції у Тегерані

Молода мусульманка досягла неймовірних успіхів у науці

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.