Циганський табір долучається до ісламу

1
Циган Яків (Салім) Геннадійович Циганков став мусульманином близько п'яти років тому.
19.02.2010
Оцініть статтю: 
(246 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

П'ять циган в Тюмені нещодавно прийняли іслам і тепер відвідують міську соборну мечеть на вулиці Жданова. Закликав своїх одноплемінників до Єдинобожжя теж циган, 29-річний Яків (Салім) Геннадійович Циганков, що став мусульманином близько п'яти років тому.

«Я хочу закликати свій народ до ісламу і займаюся цим, - сказав кореспонденту «ІсламНьюз» Салім. - Я ходив «робити дагват» (закликати до ісламу) і до нашого барона Гене. Зараз багато хто в таборі купують тільки «халяльну» (дозволену шаріатом) їжу, приходять в магазин при мечеті і скуповуються тут».

Салім говорить, що «хоча цигани вважаються християнами, вони погано розбираються в цій релігії», кілька років тому він теж носив на шиї хрестик, іноді на свята відвідував церкву. Хрест вирішив зняти після відвідання мечеті в приміському селищі Матмаси. Якось в місті він познайомився з мусульманином, який запросив його в мечеть Матмаси.

«Мені сподобалася проста обстановка в мечеті, - розповідає він. - Сподобалися братські відносини мусульман один з одним. У мечеті були всі рівні, і імам, і простий мусульманин, не було священиків, ніхто нікому руки не цілував, ніхто мене не дорікнув за хрестик на шиї. Сказали: «Проходь, брате, сідай!»

Сьогодні Салім веде свій заклик на декількох мовах: циганською, російською, таджицькою, узбецькою (в дитинстві жив у Середній Азії) і татарською. У 2008 році він одружився з таджичкою. Влітку минулого року у Саліма народився син Абдул Вадуд, вже «етнічний мусульманин».

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

Брунейські ув'язнені приймають іслам

Дев'ять африканських боксерів прийняли іслам на змаганнях у Пакистані

У Кабулі громадянка України прийняла Іслам

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.