В міжнародному тижні проти ізраїльського апартеїду беруть участь понад 40 міст світу

1
Під час міжнародного Тижня проти ізраїльського апартеїду пройдуть лекції і демонстрації, під час яких будуть розповідати про палестинську боротьбу і протестувати проти порушень сіоністською освітою прав палестинського народу.
04.03.2010
Оцініть статтю: 
(344 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Понад сорок міст світу - від Монреаля в Канаді до Кейптауна в Південній Африці - відкрили в понеділок, 1 березня, Шостий міжнародний тиждень проти ізраїльського апартеїду, протестуючи проти порушення «Ізраїлем» прав палестинців.

«Ця подія слідувала за роком неймовірного успіху руху «За бойкот, дивестиції і санкції проти «Ізраїлю» на світовому рівні», - заявили організатори події.

Під час міжнародного Тижня проти ізраїльського апартеїду пройдуть лекції і демонстрації, під час яких будуть розповідати про палестинську боротьбу і протестувати проти порушень сіоністською освітою прав палестинського народу. Планується висвітлити ключові питання палестинської проблеми: це Накба - створення сіоністської держави на руїнах Палестини, стан палестинських в'язнів в ізраїльських в'язницях, т. зв. «роздільна» стіна, яка зводиться на Західному березі р. Йордан, відзначає «Іслам.ру» з посиланням на «ПИЦ».

Слід зазначити, що підтримка палестинців у всьому світі серйозно зросла після агресії окупації проти сектора Газа. Тоді ізраїльтяни вбили понад 1400 палестинців, переважно, мирних жителів. Слідча комісія ООН, яку очолив шановний південноафриканський суддя Річард Голдстоун, сам єврей, звинуватила «Ізраїль» у скоєнні військових злочинів і злочинів проти людяності під час операції «Литий свинець».

Перший тиждень проти ізраїльського апартеїду був організований Союзом арабських студентів Університету Торонто з метою виявити солідарність з мешканцями Палестини та іншими пригнобленими народами. У 2006 р. до цієї акції приєдналися Монреаль і Оксфорд, а в 2007 р. - ще п'ять міст, в тому числі, і Нью-Йорк. У 2009 р. тиждень проти ізраїльського апартеїду проводили 19 міст, а в 2009 - вже 27. Цього року їх кількість зросла до 40.

У лютому 2009 р. Коледж у Хемпширі став першим вищим навчальним закладом США, який почав проводити дивестирування ізраїльських компаній, які сприяли окупації Палестини. Дивестиції і академічний бойкот «Ізраїлю» серйозно виросли за останні декілька років.

За матеріалами «Іслам.ру»

Посилання на тему:

В Європі проводитиметься щорічний тиждень пам'яті палестинських борців проти окупації

Правозахисні організації стверджують, що світ зрадив Газу

Світ відзначає день блокади Гази

Йорданці вийшли на демонстрацію проти блокади Гази

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.