Правозахисні організації стверджують, що світ зрадив Газу

1
«Ізраїль» почав нещадну блокаду регіону у 2007 році, коли до влади тут прийшов рух ХАМАС.
24.12.2009
Оцініть статтю: 
(338 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Два з половиною роки триває ізраїльська блокада Гази, а світове співтовариство, фактично, зрадило 1,6 мільйонів палестинців, нічого не вживаючи для припинення ізоляції регіону, вважають правозахисні організації.

«Світові держави невиправдали очікування простих жителів Гази і навіть зрадили їх», заявив директор організації Oxfam International Джеремі Хоббс.

«Вони заламують руки і роблять усілякі заяви, однак не вживають хоча б незначних кроків, щоб спробувати змінити руйнівну політику, що перешкоджає реконструкції, відновленню сил населення й оздоровленню економіки регіону», говориться у звіті організації, опублікованому Guardian.

«Ізраїль» почав нещадну блокаду регіону у 2007 році, коли до влади тут прийшов рух ХАМАС, нагадує «Іслам для всіх» з посиланням на «ІсламОнлайн».

Ситуація погіршилася у результаті тритижневої воєнної операції у Секторі Газа у грудні минулого року. Жертвами масованих обстрілів ізраїльської армії стали 1400 чоловік, тисячі отримали поранення, була практично повністю знищена інфраструктура регіону, у тому числі близько 20 тисяч житлових будинків.

Зараз «Ізраїль» перешкоджає ввозу матеріалів, необхідних для відновлення Гази, що фактично унеможливлює проведення робіт з реконструкції регіону.

Блокада серйозно погіршила рівень життя населення, кожні вісім з десяти жителів Гази повністю залежать від гуманітарної допомоги.

«Жорстока і протизаконна політика ізраїльської влади піддає колективному покаранню хворих, травмованих і зубожілих людей», - говорить директор британського відділення Amnesty International Кейт Аллен.

Відкрити кордони

Лідер британської ліберально-демократичної партії Нік Клегг також визнає, що для звільнення Гази було зроблено занадто мало.

«Час від часу видаються гучні декларації, але практично не чиниться ніякого тиску», - стверджує він.

16 провідних міжнародних НГО, у тому числі Amnesty International, Oxfam International, християнські благодійні організації, закликали Євросоюз негайно вжити конкретних заходів для зняття блокади Гази.

Зокрема, вони вважають, що міністр закордонних справ ЄС Леді Ештон повинна якомога швидше нанести візит у Сектор Газа.

За весь час блокади голова шведського МЗС Карл Більдт став єдиним європейським міністром, що відвідав Газу.

Правозахисні і благодійні організації у якості важливого кроку вбік скасування блокади зажадали відкрити кордони Гази для провезення будівельних матеріалів, необхідних для відновлення будинків і цивільної інфраструктури регіону.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Генсек ООН закликав «Ізраїль» припинити провокації у Єрусалимі

Правозахисники гостро критикують «Ізраїль»

Комісія ООН обговорить військові злочини «Ізраїлю» у секторі Газа

«Le Temps»: Палестинцям є за що ображатися на світ

Після бійні у секторі Газа на світ почали з'являтися діти із вродженими вадами

''Насильство у Газі було поширеною практикою''

«Ізраїль» веде палестинців до катастрофи

Ізраїльськими злочинами займеться Гаазький суд

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.