В Європі проводитиметься щорічний тиждень пам'яті палестинських борців проти окупації

1
По всій Європі будуть проходити мітинги і заходи пам’яті сотень тисяч палестинців, що загинули у результаті ізраїльської окупації
12.01.2010
Оцініть статтю: 
(235 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Європейські організації в підтримку палестинської ідеї вирішили присвятити тиждень пам'яті палестинців, що загинули у боротьбі проти ізраїльської окупації.

За словами організаторів, подібний захід проводитиметься у Європі вперше із часу виникнення палестинської проблеми. «Палестинський тиждень» триватиме з 13 по 19 січня щорічно в пам’ять жертв жорстокої ізраїльської агресії проти Сектора Газа у грудні 2008 - січні 2009 року.

По всій Європі будуть проходити мітинги і заходи пам’яті сотень тисяч палестинців, що загинули у результаті ізраїльської окупації, пише «Іслам для всіх» з посиланням на palestine-info.co.uk.

Директор лондонського «Центра повернення палестинців» Маджід Аль-Зеєр вважає, що Тиждень дозволить всім людям совісті у Європі заявити, що вони не мають наміру миритися з ізраїльською агресією проти мирних палестинських громадян і ще раз запевнити у своїй вірності справі палестинців.

Європейські активісти займаються створенням нового Інтернет-сайту англійською мовою, який буде присвячений доповіді комісії ООН на чолі із суддею Голдстоуном, на ньому також публікуватимуться документи зі свідченнями про ізраїльські злочини, скоєні проти палестинського населення протягом усього періоду палестинської боротьби з окупантами.

Координатор європейської кампанії проти блокади Гази Арафат Мадії розповів, що група активістів у рамках Тижня пам'яті збирається організувати поїздку у Газу, щоб засвідчити масштаб руйнувань, нанесених ізраїльтянами.

«Після війни настає час відповіді перед судом людей і совісті, і я вважаю, що Тиждень пам'яті буде хорошим способом повідати про ізраїльські злочини проти палестинців», підкреслив Мадії.

З 1948 року, коли «Ізраїль» окупував Палестину, десятки тисяч палестинських громадян були вбиті ізраїльськими окупаційними військами. У минулому році на Сектор Газа були скинуті тисячі тонн ізраїльських бомб і ракет, що викликало глибоке обурення всього світу.

Під час війни були вбиті і поранені тисячі палестинців, зруйновані тисячі житлових будинків і інфраструктура регіону.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Єгипет перешкоджає руху гуманітарного конвою, що направляється у Сектор Газа

Правозахисні організації стверджують, що світ зрадив Газу

В «Ізраїлі» зізналися у використанні органів палестинців

ЄС збирається визнати Аль-Кудс за палестинцями

Генсек ООН закликав «Ізраїль» припинити провокації у Єрусалимі

Правозахисники гостро критикують «Ізраїль»

Комісія ООН обговорить військові злочини «Ізраїлю» у секторі Газа

Статті

Тарік Рамадан: Єгипет/Палестина - Стіна ганьби

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.