Експерт оголосив, що ООН визнала безправ'я кримських татар в Україні

Експерт оголосив, що ООН визнала безправ'я кримських татар в Україні
10.09.2011
Оцініть статтю: 
(287 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

На думку президента Фонду дослідження й підтримки корінних народів Криму Надира Бекирова, Комітет ООН із ліквідації расової дискримінації у своїх рекомендаціях Україні визнав відсутність соціальних, політичних і економічних прав у кримських татар.

«Комітет зі стурбованістю відзначає відсутність законодавства про корінні народи, реалізацію гарантій для корінних народів і національних меншин, що міститься у статтях 11 і 92 Конституції [України]», - процитував рекомендацію Н. Бекиров на прес-конференції у Сімферополі.

За його словами, «Комітет рекомендує, щоб держава-учасник забезпечувала відновлення політичних, соціальних і економічних прав кримських татар у Криму».

У зв'язку з цим Н. Бекиров зробив висновок про те, що в кримських татар в українській державі відсутні політичні, економічні й соціальні права.

«Якщо відкласти питання про лексику і фразеологію, оцінка дана [Комітетом ООН із ліквідації расової дискримінації] цілком однозначна. Це означає, що політичних, економічних і соціальних прав кримських татар не існує. Інакше про що була б мова, що було б відновлювати? Можна було б використати термін зміцнити, розширити, сприяти. Але було сказано просто й конкретно - відновити», - наголосив експерт.

Нагадаємо, Комітет ООН із ліквідації расової дискримінації - договірний орган ООН, що забезпечує дотримання державами-членами ООН Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

За матеріалами e-Крим

Посилання на тему:

Кримські татари мають право на розвиток, але не можуть побудувати державу, - історик

В парламенті Туреччини виявилося більше кримських татар, ніж у Верховній Раді України

Кримські татари закликали Європу і світ втрутитись, щоб відновити їх права

З указу Президента щодо кримських татар виконано лише два пункти

Джемільов: Наші вимоги - повернути статус кримськотатарської мови та забезпечити представництво кримських татар в органах влади

Лідер Меджлісу заявив про релігійні утиски та загрозу асиміляції кримських татар

Джемільов: у кримських татар є право ставити питання про незалежність

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.