Президент вимагає забезпечити релігійні потреби кримських татар

Президент вимагає забезпечити релігійні потреби кримських татар
07.02.2008
Оцініть статтю: 
(172 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу глави держави, вчора, 6 лютого, під час зустрічі з керівництвом Автономної Республіки Крим Президент приділив увагу необхідності "забезпечити релігійні потреби кримських татар".

"Не бачу законних підстав, щоб не дозволяти будівництво релігійних споруд кримських татар. Сподіваюсь, що більше не буду отримувати звернення щодо побудови Соборної мечеті у Сімферополі. Це питання має бути вирішено на рівні міської влади, а не виноситися на рівень Президента", – заявив В.Ющенко.

Глава держави закликав місцеву владу підсилити увагу до проблем депортованих. Перш за все, він рекомендує перевірити, як використовуються кошти Державного бюджету, місцевих бюджетів, міжнародних організацій, іноземних держав та інші кошти, виділені для облаштування депортованих і задоволення потреб національних меншин, пише Газета по-українськи.

Президент звернув увагу на те, що до цього часу не завершена інвентаризація земельних ділянок, наданих громадянам з числа депортованих і їх нащадкам, що повернулися для постійного проживання в Україні.

Як повідомлялося, питання про виділення ділянки під будівництво Соборної мечеті в Сімферополі не вирішується впродовж багатьох років. Спочатку Духовне управління мусульман Криму (ДУМК) планувало побудувати свій головний храм у міському парку «Салгірка», пізніше погодилося на альтернативну пропозицію звести мечеть на пустирі, розташованому на об`їзній трасі по вул. Ялтинській, 22.

У липні 2004 року Сімферопольська міськрада узгодила з ДУМК місце розташування земельної ділянки площею 2,7 га і видала дозвіл на розробку техдокументації щодо відведення даної землі в оренду. Проте у зв`язку з тим, що в березні 2006 року набув чинності новий Лісовий кодекс, виникла необхідність в повторному узгодженні даного питання Сімферопольською міськрадою, а також Радою міністрів і Верховною Радою АРК.

10 січня 2008 року на сесії Сімферопольської міськради було ухвалене рішення виділити під мечеть ділянку площею 2,7 гектарів по вулиці Луговій, 6 замість ділянки по вулиці Ялтинській, 22, як планувалося раніше.

Прокуратура АРК визнала незаконним рішення Сімферопольської міської ради про перенос місця будівництва Соборної мечеті з вул. Ялтинської на вул. Лугову.

За матеріалами УНІАН, Газета по-українськи

Читайте також:

Кримські татари поскаржилися на владу АРК у Раду Європи

Прокуратура АРК: Сімферопольська міськрада необґрунтовано перенесла місце будівництва Соборної мечеті

Влада Сімферополя іде на поступки в питанні будівництва Соборної мечеті

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.