У Сімферополі пройшов благодійний аукціон «Подаруй мрію»

1
19 квітня 2013 в Сімферопольському ісламському культурному центрі «Альраїд» пройшов благодійний аукціон «Подаруй мрію»
1
На аукціоні практично всі вироби були ручної роботи
1
1
26.04.2013
Оцініть статтю: 
(245 оцінки)
eugen
Зображення користувача eugen.

Для допомоги сиротам, які гостро потребують багато в чому, а в першу чергу в ліках і коштах на лікування, жіноча громадська організація «Нур» розширила область своєї діяльності: тепер мусульманки залучають до участі у благодійності творчих людей кримського півострова.

19 квітня 2013 в Сімферопольському ісламському культурному центрі «Альраїд» пройшов благодійний аукціон «Подаруй мрію». Кошти від продажу лотів (12 890 грн) призначалися для Едема Едемова і Енвера Пуртова, яких, крім відсутності батька-годувальника, об'єднує ще одна біда: обидва хлопчики невиліковно хворі.


Одним з основних напрямків роботи ЖОО «Нур» є благодійність. Організація заснована нещодавно, проте вже встигла зробити регулярною акцію по збору матеріальної допомоги, продовольства та одягу для дітей-сиріт «Тепло ваших рук». Речі і пожертвування везуть не лише з усіх куточків півострова, але іноді навіть з інших регіонів України.


Саме під час однієї з поїздок з метою доставки зібраних речей активістки «Нур» познайомилися з Енвером і Едемом. Незважаючи на своє важке і безвихідне становище, обидва хлопчики повні оптимізму і прагнення жити повним життям. Їх незламна воля у боротьбі за своє місце в цьому суспільстві спонукала активісток знайти спосіб допомоги хлопцям. Так народилася ідея проведення аукціону «Подаруй мрію».


На аукціоні практично всі вироби були ручної роботи. Організація «Нур» залучила до його проведення майстрів національної ремісничої справи, художнього та ювелірного мистецтва, бізнесменів, а також відомих телеведучих, фотографів, журналістів.


Крім зазначених професіоналів свої роботи виставляли і любителі, серед яких були і діти. Саморобка одного з двох хворих хлопчиків, Едема Едемова, у вигляді зайця і вовка їз м/ф «Ну, постривай!» згодом була продана за 400 грн.


Крім усього присутні також змогли ознайомитися з історією життя Едема і Енвера за допомогою перегляду відеороликів. По закінченні аукціону організатори негайно розпочали підводити підсумки аукціону та підраховувати виручені кошти. За один вечір вдалося зібрати 12 890 грн; кожен з хлопчиків отримав половину цієї суми.


Джерело: arraid.org

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.