У Києві проходить мітинг кримських татар на підтримку уйгур

1
Біля Китайського Посольства зібралося більше 100 чоловік із плакатами в руках, що закликають міжнародну громадськість та українську державу відреагувати на ситуацію, пов'язану з утисками уйгурського народу у Китаї
20.07.2009
Оцініть статтю: 
(160 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Біля будинку Посольства Китаю в Україні сьогодні, 17 липня, проходить мітинг на підтримку уйгурського народу Східного Туркестану, організований з ініціативи Меджлісу кримськотатарського народу представниками ряду кримськотатарських громадських організацій, мусульманською громадою м. Києва «Мархамат», кримськотатарськими студентами, які навчаються у Києві, а також «Земляцтвом кримських татар м. Києва» .

Як повідомляє кореспондент QHA, біля Китайського Посольства зібралося більше 100 чоловік із плакатами в руках, що закликають міжнародну громадськість та українську державу відреагувати на ситуацію, пов'язану з утисками уйгурського народу у Китаї, запобігти геноциду і припинити дискримінацію уйгур.

На даний момент, учасники мітингу очікують відповіді від Посольства на заяву, надану лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемільовим, у якій, зокрема, відзначається заклик тюркомовних народів України і Криму запобігти геноциду уйгур урядом Китаю.

Раніше учасники мітингу спалили перед будинком Посольства портрети міністра оборони і Прем'єр-міністра Китаю.

Як повідомлялося раніше, 13 липня президія Меджлісу кримськотатарського народу розповсюдила заяву, у якій закликає уряд Китайської Народної Республіки та всі сторони, втягнуті у міжетнічне протистояння у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі КНР, приступити до вирішення конфлікту шляхом домовленостей на основі міжнародних актів про право народів на самовизначення.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Кримськотатарські організації вимагають від уряду України сприяти припиненню геноциду уйгурів

У Києві кримські татари проведуть акцію на підтримку уйгурського народу

Меджліс закликав Китай вирішити конфлікт з уйгурами мирним шляхом

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.