«Рухівці» вимагають розгляду питання про будівництво Соборної мечеті

«Рухівці» вимагають розгляду питання про будівництво Соборної мечеті
05.11.2009
Оцініть статтю: 
(138 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Фракція «Народний Рух України» вимагає винесення питання про будівництво Соборної мечеті на вул. Ялтинській, 22 на порядок денний сесії Сімферопольської міськради. До тих пір, поки питання не стоятиме на порядку денному, «рухівці» будуть саботувати засідання сесії.

Про це кореспондентові Кримського інформаційного агентства заявив мер міста Геннадій Бабенко. За його словами, «рухівці» заявили, що якщо не буде розглядатися питання по Соборній мечеті, вони не будуть ходити на сесію.

«Важко сказати, чи будемо це питання розглядати, тому що абсолютна більшість населення міста заперечує проти будівництва мечеті саме у цьому місці, а меджліс наполягає саме там», - сказав Геннадій Бабенко. І додав: «Я думаю, що у будь-якому випадку мечеть у Сімферополі буде побудована. Але я не даю слова, що буде побудована саме у цьому місці. Є інші місця, не гірші».

Міськрада відмовляє мусульманам у дозволі на будівництво мечеті по вул. Ялтинській мотивуючи це тим, що там немає підходящої земельної ділянки, проходить автомобільна траса, знаходиться дитяча інфекційна лікарня, водозабір для питної води і водоймище. І це при тому, що саме у цьому районі, по вул. Ялтинській, 22, 5 липня 2004 року сесією Сімферопольської міськради було ухвалене рішення про узгодження Духовному управлінню мусульман Криму місця розташування і розмірів земельної ділянки для будівництва Соборної мечеті. Однак пізніше депутати відмовили у відводі земельної ділянки за вказаною адресою. 10 січня 2008 року вони погодили місце розташування мечеті на ділянці по вулиці Луговій, 6. 28 лютого Сімферопольська міськрада визнала земельну ділянку в районі вул. Ялтинської, 22 і прилеглу до неї зону лісопарковою.

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров неодноразово заявляв, що сімферопольські депутати свідомо затягують питання будівництва Соборної мечеті і пропонують нову ділянку, щоб відтягнути початок будівництва на 3-4 роки. Він також відзначив, що на оформлення документів на ділянку мусульмани витратили близько чотирьох років.

Думку про те, що українська влада ігнорує проблему будівництва Соборної мечеті також висловив начальник ГУ МВС України у Криму Геннадій Москаль.

Депутати міської ради Сімферополя обіцяли повернуться до питання виділення земельної ділянки під будівництво Соборної мечеті восени. «Буквально після того, як депутати вийдуть із відпустки, необхідно повернутися до цього питання і розглядати з урахуванням побажань жителів міста та всіх процесів, що відбуваються», - сказав Геннадій Бабенко на закритті попередньої сесії міськради.

За матеріалами Кафа

Посилання на тему:

Сімферопольські депутати свідомо затягують питання будівництва Соборної мечеті, - Р. Чубаров

Соборна мечеть - це духовне багатство Сімферополя, - посол Азербайджану

Українська влада ігнорує проблему будівництва Соборної мечеті

Влада Сімферополя відтягує будівництво Соборної мечеті, - Р. Чубаров

Міськрада Сімферополя відклала обговорення питання про Соборну мечеть на осінь

Тимошенко пообіцяла посприяти у вирішенні проблем кримських мусульман

Мер Сімферополя не проти будівництва Соборної мечеті, але в іншому місці

Соборна мечеть повинна бути побудована на затвердженому місці, - постпред Президента в АРК

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.