Кримськотатарські школи провели захід, присвячений мавліду

Кримськотатарські школи провели захід, присвячений мавліду
11.05.2010
Оцініть статтю: 
(305 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У суботу, 24 квітня, за підтримки Духовного управління мусульман Криму та бахчисарайського регіонального меджлісу, у РБК м. Бахчисарай відбувся черговий захід, присвячений народженню пророка Мухаммеда і покликаний розповісти всім бажаючим про релігію Іслам і найбільшого із пророків.

Ініціаторами й організаторами заходу виступили викладачі й учні трьох кримськотатарських національних шкіл - школи №5 м. Бахчисарай, національних шкіл сіл Алма-Тархан (Віліно) і Кучук Яшлав (Вікторівка), які підготували цікаву й насичену програму.

Після вступного слова заступника муфтія Криму Айдера Ісмаїлова, учні порадували глядачів цілим рядом чудових постановок - віршами, розповіддю про життя Пророка, спектаклем на ісламську тематику.

Не залишили нікого байдужими і прикрасили захід учасники дитячого ансамблю «Бульбуллер» («Солов'ї»), що приїхали з Акмесджита (Сімферополя) і виконали кримськотатарською мовою іляхи - пісні на релігійну тематику.

Муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв, що виступив із завершальним словом, високо оцінив ініціативу і якість проведення заходу, висловив подяку всім учасникам і вручив директорам національних шкіл і художньому керівникові ансамблю «Бульбуллер» почесні грамоти.

Захід, проведений за ініціативи національних шкіл і за особистої участі школярів, пройшов на високому рівні, був цікавим і пізнавальним, завдяки чому заслужив схвальні відгуки всіх глядачів.

За матеріалами сайту ДУМК

Посилання на тему:

У Сімферополі пройшла конференція «Коран і Пророк Мухаммад»

Заходи, присвячені мавліду, користуються все більшою популярністю серед кримських мусульман

В Україні пройшли зустрічі, присвячені Мавліду

У Стаханові відсвяткували Маулід

Голова Держкомнацрелігій привітав мусульман України з днем народження Пророка Мухаммада

КМДА привітала українських мусульман з Мавлідом

«Пізнай свого Пророка». Конференція у Мелітополі

В Криму пройшли заходи, присвячені тижню народження пророка Мухаммеда

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.