ДУМУ «Умма» запрошує на урочисте відкриття Соборної мечеті у Луганську

1
Мустафа Джемільов: Музей «Ларішес» покликаний показати багатство і рівень культури кримськотатарського народу
1
Нова мечеть стала першою в історії міста й найбільшою в Луганській області
1
1
21.05.2010
Оцініть статтю: 
(240 оцінки)
Теги: 
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

29 травня 2010 року у Луганську відбудеться офіційне відкриття Соборної мечеті. Захід організують Духовне управління мусульман України «Умма», Всеукраїнська асоціація громадських організацій «Альраід» і луганська релігійна організація «Салам».

Як повідомили «Іслам в Україні» у прес-службі Духовного управління, у церемонії відкриття візьмуть участь посол держави Кувейт в Україні, мер Луганська, представники міської та обласної адміністрацій, громадських мусульманських організацій, імами мечетей та закордонні гості.

Нову триповерхову мечеть із вісімнадцятиметровим мінаретом збудовано за сприяння ВАГО «Альраід» і завдяки пожертвам мусульман Луганська й області. Вона стала першою в історії міста й найбільшою в Луганській області, де живе близько 25 тисяч мусульман — це третій показник в Україні після АР Крим і Донецької області.

Соборна мечеть здатна вмістити до 600 віруючих. Окрім двох молитовних зал (чоловічої та жіночої) тут розташована бібліотека ісламської літератури. Під дахом мечеті працюватимуть класи з вивчення Священного Корану й курси арабської мови та ознайомлення з культурою Ісламу.

У Луганській області вже функціонують сім мечетей: у Красному Лучі, Алчевську, Стаханові, Свердловську, Ровеньках і Брянці. Першу в області мечеть було відкрито 1998 року в Антрациті.

Урочисте відкриття Соборної мечеті розпочнеться о 12:00 за адресою: м. Луганськ, вул. Павловська, 28-Ж. Акредитація ЗМІ за телефонами: (0642) 34 69 22 / 23.

Довідка. Духовне управління мусульман України «Умма» (ДУМУ «Умма») — центральний орган об’єднання мусульманських громад із тринадцятьох регіонів України, офіційно зареєстрований у вересні 2008 року.

ДУМУ «Умма» — самостійне й незалежне об’єднання мусульман, один зі співзасновників Ради духовних управлінь і центрів мусульман України при Держкомнацрелігій України.

ДУМУ «Умма» видає українською мовою газету «Умма», сприяє друку ісламської літератури, будівництву мечетей, організує хадж до святих місць Ісламу й провадить активну діяльність із консолідації мусульман України.

За матеріалами прес-служби ДУМУ «Умма»

Посилання на тему:

Новини

В Луганську урочисто відкриється перша мечеть

У Луганську відбувся семінар «Достоїнства мусульманської сім'ї»

Статті

Іслам у сучасному Луганському регіоні

Огляд преси

Мусульмани відкриють у Луганську мечеть. І будуть щорічно вітати християн з Великоднем («ОстроВ»)

Під знаком півмісяця. Поклонятися Аллаху у Луганську непросто («Молодогвардеец»)

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.