«Ізраїль» встановив безвізовий режим з Україною

1
В МЗС сподіваються, що скасування «Ізраїлем» віз для українців стане відповідним сигналом для Європейського союзу
24.06.2010
Оцініть статтю: 
(412 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Уряд «Ізраїлю» більшістю голосів прийняв рішення про скасування візового режиму з Україною. Тим часом, безвізовий режим запрацює не раніше осені поточного року, повідомляє Комерсант-Україна.

У неділю, 20 червня, Кабінет міністрів «Ізраїлю» переважною більшістю голосів - 24 міністри з 31 присутнього на засіданні - схвалив відміну візового режиму з Україною. Ініціатором введення безвізового режиму виступив «Ізраїль».

Прес-аташе міністерства туризму «Ізраїлю» Амнон Ліберман розповів, яких змін чекають у туристичному відомстві: «У 2009 році «Ізраїль» відвідали близько 73 тис. туристів з України. Протягом першого року з моменту вступу в силу договору очікується більше 200 тис. туристів, а також збільшення вдвічі потоку туристів з «Ізраїлю» в Україну».

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин впевнений, що скасування візового режиму між державами - «це результат великих зусиль, прикладених українською та ізраїльською дипломатією». «Зняття такого бар'єру для громадян, як скасування віз, безумовно, сприятливо позначиться на торговельно-економічних відносинах двох країн», - підкреслив Волошин.

У «Ізраїлі» питання скасування віз вважають вирішеним. Щоправда, розраховувати на те, що вже цього літа можна буде потрапити до «Ізраїлю» без візи, не доводиться. Найближчим часом відбудеться підписання двостороннього договору між міністерствами закордонних справ обох країн, потім він повинен бути ратифікований в парламентах «Ізраїлю» і України, і лише через три місяці після цього набуде чинності, інформує QHA.

«Ми дуже сподіваємося, що з осені наші співвітчизники зможуть їздити в «Ізраїль» без віз і розраховуємо на те, що скасування «Ізраїлем» віз для українців стане відповідним сигналом для Європейського союзу», - додав Волошин.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Україна й «Ізраїль» погодили текст угоди про безвізовий режим

На тлі антиізраїльських мітингів по всьому світу, у Києві з розмахом проведуть Дні «Ізраїлю» в Україні

Українські олігархи відновили синагогу «Хурва» у Єрусалимі

«Ізраїль» депортує українку, дружину борця за незалежність Палестини

В Україні лобіюватимуть агресивну політику “Ізраїлю”

«Ізраїль» не визнає свою відповідальність за загибель українки і відмовляється виплачувати компенсацію її родичам

25 тисяч українських дітей - жертви ізраїльського «полювання за органами»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.