Сергій Тігіпко: Співробітництво України з Іраном має великий потенціал

1
На Близькому Сході Іран є одним із ключових торгівельних партнерів України
30.07.2010
Оцініть статтю: 
(260 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Українсько-іранські економічні стосунки дуже важливі для обох країн. Зокрема, у розвитку співпраці зацікавлені вітчизняні нафто- і газодобувна галузі, а також літакобудування. Таку думку висловив 29 липня Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні Акбаром Гасемі-Аліабаді. Про це повідомляє прес-служба Віце-прем'єр-міністра.

Сторони обговорили питання двосторонньої торгівлі та науково-технічного співробітництва. Сергій Тігіпко наголосив, що після минулорічного спаду двостороння торгівля почала відновлюватись швидкими темпами. Так, український експорт до Ірану з початку року зріс більш ніж на 40%, а імпорт – більш ніж на 60%.

«На Близькому Сході Іран є одним із ключових торгівельних партнерів України. Важливо, що значну частку українського експорту до Ірану складає високотехнологічна продукція машинобудування», - зазначив урядовець.

Сергій Тігіпко підкреслив великий потенціал співробітництва у галузі літакобудування. Як відомо, Іран уже виробляє та експлуатує літаки Ан-140, є зацікавленість іранської сторони у покупці та ліцензійному збиранню літаків Ан-148.

«Також є взаємна зацікавленість у співробітництві у галузі нафто- та газодобування. Іран володіє великими покладами цих корисних копалин, а Україна – багаторічним досвідом та технологіями. Обидві сторони налаштовані на взаємовигідну співпрацю», - зауважив Сергій Тігіпко.

Як повідомлялося раніше, невдовзі після свого призначення у травні 2010 року, посол Ірану в Україні Акбар Гасемі-Аліабаді заявив, що головним своїм завданням вбачає налагодження тісніших економічних відносин між двома країнами.

За матеріалами «Урядовий портал»

Посилання на тему:

Новини

Продукція кременчуцького заводу затребувана в Ірані

Новий посол Ірану має грандіозні плани щодо товарообміну з Україною

В. Янукович сподівається на ефективне співробітництво з країнами Сходу

Призначено нового посла Ісламської Республіки Іран в Україні

Україна та Іран хочуть разом будувати літаки та вагони

Огляд преси

Що громадяни України знають про Ісламську Республіку Іран?

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.