Головне завдання правоохоронців – знайти вандалів, що підпалили мечеть - Чубаров

Пам'яті Номана Челебіджіхана
1
На думку Р. Чубарова, чим швидше правоохоронні органи зловлять провокаторів, що вчинили акти вандалізму, тим спокійніше буде в Криму.
1
25.08.2010
Оцініть статтю: 
(289 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

«Початкове завдання правоохоронних органів – знайти провокаторів, які вже двічі вчинили акти вандалізму». Так сьогодні, 25 серпня, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров прокоментував кореспондентові QHA випадки актів вандалізму, що сталися один за іншим на меморіалі жертвам Депортації 1944 р. і в мечеті Сеїт-Сеттар.

«Два акти вандалізму відбулися один за іншим. Один – в день проведення інформаційного пікету, приуроченого до Загальноєвропейського дня пам'яті жертв сталінізму і нацизму на меморіалі жертвам Депортації 1944 р., що в Акмесджиті (Сімферополь), а інший акт вандалізму – напередодні Дня Незалежності України, в ніч з 23 на 24 серпня поточного року, в мечеті Сеїт-Сеттар», - зазначив Р. Чубаров і додав, що «це все свідчить про те, що хтось намагається спровокувати кримських татар, ображаючи їх релігійні і національні почуття».

На думку Р. Чубарова, чим швидше правоохоронні органи зловлять провокаторів, що вчинили акти вандалізму, тим спокійніше буде в Криму.

«Якщо подібні випадки повторюватимуться, то це говоритиме про те, що ті, хто задумав провокацію, ні в чому не зізнаються, тому завдання правоохоронців – щонайшвидше знайти цих вандалів. А знайти їх цілком можливо, було б лише бажання у відповідних органів», - заявив Р. Чубаров.

Подвійний вандалізм

Як повідомляє інформагентство QHA, меморіал жертвам Депортації 1944 р., що в Акмесджиті, зазнав наруги з з боку невідомих вандалів.

Зокрема, 23 серпня, вранці в ході підготовки до проведення інформаційного пікету, приуроченого до Загальноєвропейського дня пам'яті жертв сталінізму й нацизму, представники Меджлісу кримськотатарського народу, разом з якими знаходився й кореспондент QHA, виявили на меморіалі написи наступного змісту: «Крим український, а не татарський», «Слава Україні» і зображення українського герба – тризуба. А на написі «Це не повинно повторитися» зафарбували слово «не».

Також, на огорожі мечеті Сєїт-Сеттар в Акмесджиті невідомі намалювали свастику і текст з нецензурними висловами. Крім того, від рук ванділів постраждали й ворота мечеті, які за допомогою запальної суміші підпалили.

На даний час ведеться слідство.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

ДУМК закликає кримчан до дружби і єдності

У Сімферополі невідомі підпалили мечеть

В Сімферополі підпалили медресе мусульманської громади «Баттал Челебі»

Прокуратура АРК дала відповідь щодо акту вандалізму на «Баттал Челебі»

У Бахчисараї обурені актом вандалізму на мусульманському цвинтарі

ОІК виступила на захист ісламських святинь на Кримському півострові

В Сімферополі сплюндрували мечеть

Місце будівництва мечеті постраждало від нападу варварів

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.