Спроба підпалу мечеті в Сімферополі негативно відіб'ється на українсько-турецьких відносинах, – вважають в ДУМК

Спроба підпалу мечеті в Сімферополі негативно відіб'ється на українсько-турецьких відносинах, – вважають в ДУМК
27.08.2010
Оцініть статтю: 
(211 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Спроба підпалу мечеті Сеїт Сеттар в Сімферополі є спланованою провокацією. Про це кореспондентові Кримського інформаційного агентства заявив заступник муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаїлов.

«Це відверто провокація, запланована і керована тими, хто хоче напруженості й конфлікту між народами і представниками конфесій на території Криму», – сказав Айдер Ісмаїлов.

За його словами, на території мечеті знаходиться офіс Управління у справах релігії Туреччини, тому інцидент «негативно позначиться на українсько-турецьких відносинах, які недавно отримали новий виток».

Заступник муфтія також підкреслив, що ніхто не має права поганити священні культові місця, до якої б конфесії вони не належали.

Крім того, Айдер Ісмаїлов заявив, що спроба підпалу мечеті, а також недавній мітинг козацької громади «Соболь» (проти будівництва Соборної мечеті) та опоганення меморіалу жертвам депортації є ланками одного ланцюга.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Сімферополі група невідомих осіб намагалася спалити мечеть Сєїт Сеттар, яка розташована на вул. Клари Цеткін.

Напередодні Загальноєвропейського дня пам'яті жертв сталінізму і нацизму невідомі опоганили меморіал жертв депортації у парку Салгірка (Сімферополь). Зокрема, на монументі було фарбою написано: «Крим український, а не татарський. Слава Україні!».

За матеріалами «КІА»

Посилання на тему:

Головне завдання правоохоронців – знайти вандалів, що підпалили мечеть – Чубаров

ДУМК закликає кримчан до дружби і єдності

Кримські татари зв'язують Туреччину й Україну

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.