Остання група українських паломників вирушила до Саудівської Аравії

1
Українська делегація в аеропорту «Бориспіль»
10.11.2010
Оцініть статтю: 
(162 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Сьогодні, 10 листопада, у приміщенні Ісламського громадського культурного центру м. Києва проводжали останню групу українських мусульман, що прямують до Саудівської Аравії для здійснення обряду паломництва. Про це «Іслам в Україні» повідомили у прес-службі Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраїд».

Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов і голова ВАГО «Альраїд» Ісмаїл Каді побажали українським мусульманам без пригод здійснити ритуали Хаджу, гідно представити Україну на світовому ісламському форумі та благополучно повернутися на Батьківщину. Після чого група із сорока чоловік розмістилася на своїх місцях в автобусі, який о 8.45 попрямував у аеропорт «Бориспіль».

У Борисполі українських мусульман проводжали посол Саудівської Аравії в Україні Джудіт аль-Хазаль і консул посольства Абдельмажід аль-Досарі.

Зокрема пан посол сказав: «Ми передаємо Вам послання миру від шановного короля і його спадкоємця і кажемо ласкаво просимо да Саудівського Королівства. Відомо, що Хадж - п'ятий стовп Ісламу, і ми сподіваємося, що ви проведете його в Священних місцях і будете повністю поглинені поклонінням. Бажаємо Вам щасливої поїздки і благополучного повернення».

Згідно з повідомленням прес-служби ВАГО «Альраїд», на даний момент 150 українських прочан знаходяться в Саудівській Аравії. У п'ятницю, 5 листопада 100 українських прочан вирушили в хадж із Києва, ще 50 чоловік - із Донецька.

Таким чином, загальна кількість українських паломників досягла 190 чоловік, з них 39 жінок, що є найбільшою кількістю за всю історію незалежної України.

Як розповів в інтерв'ю одному з провідних українських телеканалів заступник голови ВАГО «Альраїд» Шаді Оттман, хадж є об'єднуючим фактором для мусульман усього світу.

«Я відчуваю велику радість, коли бачу, скільки мусульман з України прагнуть зробити цей обряд поклоніння. Ще зовсім недавно група паломників складалася з 10 чоловік, з кожним роком ця кількість збільшується в кілька разів»,- підсумував він.

За матеріалами прес-служби ВАГО «Альраїд»

Посилання на тему:

Новини

Паломники з України благополучно дісталися до Саудівської Аравії

Із Криму в хадж вирушили 43 чоловіка

190 українських мусульман вирушають у хадж

Кримські мусульмани отримали можливість зробити хадж безкоштовно

Українські мусульмани готуються до проведення обрядів паломництва

Українські паломники повернулися додому з Хаджу з пам'ятним призом

Статті

Подих хаджу

Введення в хадж для віруючих інших релігій

Хадж в історії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.