Мусульмани просять не називати терористів шахідами і не зв'язувати теракти в Москві з ісламом

Рамадан у Запоріжжі
1
«Використання релігійних термінів у ЗМІ не повинне бути безвідповідальним штампом, здатним стати додатковою провокацією й підбурюванням», - Равіль Гайнутдін.
1
29.03.2010
Оцініть статтю: 
(290 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

«Терорист не може бути мусульманином, а мусульманин не може бути терористом», - говориться у зверненні голови Ради муфтіїв Росії Равіля Гайнутдіна, розповсюдженому сьогодні, 29 березня, у зв'язку з вибухами в московському метро. «Екстремізм і тероризм не мають ніякої опори у Священному Корані і сунні Пророка», - підкреслив Гайнутдін.

«В окремих ЗМІ з'явилися коментарі із приводу вибухів у московському метро, у яких терористам присвоюють звання «шахідів», - відзначається у зверненні. - Подібні висловлення, коли високо шановане мусульманами слово, що означає людину загиблу у справедливій війні з агресорами, захищаючи Іслам, присвоюють вбивцям, можуть розцінюватися як підбурювання молоді до подібних акцій... У нашому суспільстві поступово починає переважати переконання, що дії окремих осіб і груп не можна приписувати релігії, її вченню. Ми бачимо своїм завданням домогтися такого положення, коли ряди екстремістів, що прикриваються релігійним прапором, не лише не будуть розширюватися, а й поступово зійдуть «на нівець». І використання релігійних термінів у ЗМІ не повинне бути безвідповідальним штампом, здатним стати додатковою провокацією й підбурюванням».

Іслам і тероризм не сумісні

У Координаційному центрі мусульман Північного Кавказу (КЦМСК) назвали винуватців терактів у московському метро справжніми бандитами, чиї дії не мають ніякого відношення до ідеології ісламу.

«Ми знаємо, що це справжній бандитизм, і прохання до усіх - не зв'язувати всі ці явища з ісламом. Мусульманин ніколи не буде приносити в жертву безневинних людей», - заявив повноважний представник КЦМСК у Москві Шафіг Пшіхачєв.

Він відзначив, що хоча ініціатори подібних терактів прикривають свої дії ісламськими гаслами, однак «ніякого відношення до ісламу це не має, і зв'язувати це з ісламом категорично не можна».

За матеріалами Regnum.ru і «Оглядач»

Посилання на тему:

Новини

Українські мусульмани рішуче засуджують теракт у московському метро

Мусульманський вчений назвав смертників, що влаштовують вибухи, “невірними”

У Великобританії видається фатва, що забороняє теракти смертників

Саудівський вчений заборонив мусульманам підтримувати “Аль-Каїду”

Статті

Культура толерантності в Ісламі

Коранічне тлумачення питань миру, ненасильства і міжнародної безпеки

Цілі і способи джигаду

Ознаки псевдоісламського екстремізму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.