У Сімферополі відбулася презентація книги Е. Муратової «Іслам у сучасному Криму: індикатори і проблеми процесу відродження»

1
Мусульмани влаштували символічну акцію. (Фото Reuters)
1
Монографія присвячена аналізу основних індикаторів і проблемних аспектів процесу відродження ісламу у сучасному Криму.
1
1
07.10.2009
Оцініть статтю: 
(531 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Сьогодні, 7 жовтня, у Кримській республіканській установі «Кримськотатарська бібліотека ім. І. Гаспринського» у Сімферополі відбулася презентація книги кандидата політичних наук, доцента кафедри політичних наук Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського, директора Кримського інституту миру Ельвіри Муратової «Іслам у сучасному Криму: індикатори і проблеми процесу відродження».

Як повідомляє інформагентство QHA, книга була видана ПП «Ельіньо» у 2008 році. Тираж її склав 1000 екземплярів.

«Монографія присвячена аналізу основних індикаторів і проблемних аспектів процесу відродження ісламу у сучасному Криму», - відзначила автор книги Ельвіра Муратова.

За її словами, монографія охоплює широке коло питань, пов'язаних з інституціоналізацією ісламу в Україні, роллю Меджлісу у відродженні мусульманської культури кримських татар, місцем ісламу у системі міжконфесійних відносин, що формується на півострові.

Автор також звертає увагу на те, що відродження ісламу у Криму супроводжується появою ряду проблем, пов'язаних із нормалізацією релігійного життя мусульман, державно-ісламських і міжконфесійних відносин.

«Зусиллями преси процес ісламського відродження у Криму найчастіше асоціюється з радикальними екстремістськими проявами, що жодною мірою не сприяє налагодженню міжконфесійних відносин на півострові», - підкреслила Муратова.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Крим: Іслам сьогодні

Міжконфесійні конфлікти у Криму роздмухують політики і медійники, - думка експерта

Іслам у Криму. Сучасні аспекти розвитку

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.