В АРК планують відкрити «Музей кримської топоніміки»

1
«Музей кримської топоніміки» буде створений на основі колекції карт, планів, довідників та численних інших матеріалів.
17.04.2010
Оцініть статтю: 
(255 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Віртуальний музей «Ларішес» планує відкрити в АРК «Музей кримської топоніміки». Про це QHA повідомив засновник музею, президент Асоціації «Франція-Крим» Гулівер Альтин.

За інформацією Альтина, «Музей кримської топоніміки» буде створений на основі колекції карт, планів, довідників та численних інших матеріалів.

Такий музей зможе здобути чималу популярність серед кримчан, оскільки відвідувачі отримають можливість побачити старі карти населених пунктів з їхніми історичними назвами. До того ж, експозиції карт покажуть еволюцію зображення кримського півострова протягом XVI-XIX ст.

Планується, що музей стане центром збору інформації про кримські топоніми, про історію розвитку й зникнення міст і сіл Криму, про історію нових назв сіл і селищ Криму, географії й території держав, що існували на території Кримського півострова й Північного Причорномор'я. Майбутній музей також спробує розповісти про історію картографії в цілому, про відомих західних і східних картографів тощо.

Передбачається, що музей носитиме ім'я кримськотатарського картографа початку XVIII століття Ахмеда Киримі, який вніс вагомий вклад у розвиток картографії Османської імперії. Відвідувачам буде запропоновано ознайомитися з репродукціями найзначніших його робіт.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Кримським татарам потрібний музей народної пам'яті

Відкрилася перша кримська філія віртуального музею «Ларішес»

У м.Старий Крим буде музей кримськотатарської етнографії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.