Танець «дабка», виставки та вікторини — День палестинської культури в ІКЦ Києва

В Ісламському культурному центрі м. Києва в неділю, 6 травня, відбувся День палестинської культури. Ініціатором проведення заходу, як розповів кореспонденту нашого видання завідувач відділу ознайомлення з ісламською культурою ІКЦ м.Києва шейх Тарик Сархан, став молодіжний відділ «Альраіду» у співдружності з палестинською діаспорою в Києві.

У програмі — лекції «Палестина: культура, історія, географія, традиції» і «Палестинське питання», виставки, вікторини, знайомство з національною традиційної хореографією (танець «дабка»), який виконали молоді палестинці і, звичайно ж, з палестинської кухнею. Гостей заходу — а їх прийшло чимало — чекали лотереї, подарунки та багато іншого.

Головними спікерами на заході були помічник керівника палестинської діаспори в Києві доктор Раід Шукрі і завідувач відділу ознайомлення з ісламською культурою Київського ІКЦ шейх Тарик Сархан.

Експонати на виставці виробів традиційних ремесел, художньо-прикладного мистецтва та національних убрань палестинців були люб’язно надані культурним центром «Арабський дім», за що особлива подяка його керівнику Салаху Закуту.

Голова палестинської діаспори Махмуд Шана подякував Ісламському культурному центру м. Києва та ГС «Всеукраїнська асоціація «Альраід», зокрема Тарику Сархану, за організацію та проведення заходу, за гостинність і привітність, а гостей свята — за інтерес, проявлений до історії і долі Палестини.

— Я дуже сподіваюся, що сьогодні ми передали хоч маленьку частину знань про народ Палестини, про те, як ми живемо, чим ми дихаємо і чим відрізняємося від інших народів. І ми дуже хочемо, щоб народи й України, і Палестини жили в мирних і радісних, в людських умовах…

Як раніше зазначав Тарик Сархан, Дні палестинської культури в Ісламському культурному центрі столиці планують зробити регулярними.

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.