На початку 2010 року в Німеччині відкриється перший ісламський банк

На початку 2010 року в Німеччині відкриється перший ісламський банк
31.12.2009
Оцініть статтю: 
(237 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Підрозділ «Кувейтсько-турецького банку» (Туреччина) відкриється на початку 2010 року в німецькому місті Маннхайм, повідомив представник банку, що знаходиться у Стамбулі.

Філія буде відкрита до кінця березня у місті Маннхайм – промисловому центрі, де проживає велика турецька громада. Згодом підрозділ розраховує отримати генеральну банківську ліцензію Німеччини.

Представник «Кувейтсько-турецького банку» також повідомив, що фінансова установа має намір відкрити кілька філій у різних містах Німеччини, а також інших європейських країнах.

Деякі німецькі роздрібні банки пропонують банківські консультації турецькою мовою, але поки в країні немає жодного банку, що надає послуги на підставі шаріату, передає «Іслам для всіх» з посиланням на monstersandcritics.com.

Згідно з офіційними даними, мусульманська громада становить 5% 80-мільйонного населення країни.

Ісламська організація «Центральна Рада Мусульман» повідомляє, що за її даними, три четверті громади дотримуються ісламських традицій, принаймні п'ята її частина зацікавлена в ісламському інвестуванні.

Рада вважає, що німецькі банки рано чи пізно усвідомлять актуальність внутрішнього попиту на ісламські фінансові послуги, які зазвичай виявляються сертифікованими установами, що працюють під наглядом ісламських учених, які контролюють відповідність їхньої діяльності шаріату.

Ісламські органи ліцензування також стежать за моральним аспектом інвестування коштів мусульман, забезпечуючи їх захист від вкладення в ігорний бізнес, порнографію та інші заборонені шаріатом види діяльності, а також ризиковані підприємства.

Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank керує ісламським інвестиційним підрозділом DWS Noor Islamic Funds, що працює на Близькому Сході й у Північній Африці. Ісламські облігації «сукук» дозволили німецькій землі Саксонія-Анхальт, що випустила їх у 2004 році, заробити 100 мільйонів євро.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Ісламські фінанси до цих пір продовжували копіювати традиційні, - експерти

Казахстан вперше випустить ісламські облігації

Париж перепише закони заради можливостей ісламського банкінгу

В Україні планується випуск ісламських облігацій на суму 500-600 млн євро

Глобальний стандарт ісламських деривативів буде створений до грудня

Статті

Шаріат-банкінг: українські банки намагаються залучити фінанси мусульманських інвесторів

Ісламська економіка сильніша кризи

Іслам і банківська справа

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.