Профільний комітет рекомендував французьким депутатам заборонити паранджу

1
Комітет рекомендує: Якщо жінка зайде у будівлю у традиційному мусульманському одязі, їй повинні відмовити у наданні послуг
26.01.2010
Оцініть статтю: 
(252 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У Франції парламентський комітет представив свою доповідь з питання можливої заборони на носіння традиційного жіночого мусульманського одягу. Як повідомляє Кореспондент з посиланням на Бі-бі-сі, комітет рекомендував парламентаріям заборонити з'являтися у паранджі, нікабі або бурці у лікарнях, школах, урядових установах та громадському транспорті.

У випадку якщо жінка зайде у будівлю у традиційному мусульманському одязі, їй повинні відмовити у наданні будь-яких послуг, які ця установа робить.

Члени комітету радять депутатам прийняти резолюцію, де буде сказано, що носіння одягу, який закриває обличчя, суперечить цінностям республіки. Крім того, у документі, який займає 200 сторінок, має згадуватися, що вся Франція виступає проти такого вбрання.

За даними французького міністерства внутрішніх справ, подібний одяг носять всього 1900 жінок у країні. При цьому у Франції проживають близько 5 мільйонів мусульман.

Існує кілька типів традиційного мусульманського одягу, що закриває жінку з голови до ніг, включаючи обличчя. Нікаб залишає смужку для очей, паранджа закриває обличчя сіткою, тоді як бурка - найпопулярніший варіант подібного одягу серед французьких мусульманок - закриває обличчя і тіло суцільною вуаллю.

Як повідомлялося раніше, проект закону, що передбачає покарання за носіння бурки або нікабу, був внесений у парламент Франції 8 січня. З такою ініціативою виступив лідер найбільшої фракції французької Національної Асамблеї Союз за народний рух Жан-Франсуа Копе.

У випадку прийняття закону у тому вигляді, у якому він був поданий, жінці, що з'явилася на людях у бурці або нікабі, загрожуватиме штраф у розмірі 750 євро. Ще більший штраф загрожуватиме чоловікові, який змушує свою дружину носити таке вбрання.

Спостерігачі вважають, що якщо закон буде прийнятий, його оскаржать у Європейському суді з прав людини.

За матеріалами Кореспондент

Посилання на тему:

В парламент Франції внесений законопроект про заборону нікабу

Мечеть у Марселі як зосередження європейських страхів

54% французів вважають, що іслам сумісний із цінностями французького суспільства

Ватикан і Франція засудили нетолерантність Швейцарії

Париж перепише закони заради можливостей ісламського банкінгу

Ісламські фінанси активно розвиваються у Франції

В басейнах Франції заборонили плавати у «буркіні»

Франція: іслам на робочому місці

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.