Президент Ірландії відзначила високу роль мусульман у країні

1
Ірландські мусульмани під час навчального курсу з ісламського заклику. (Фото FOSIS)
02.03.2010
Оцініть статтю: 
(261 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Президент Ірландії Мері Макеліс дала високу оцінку внеску студентів-мусульман у життя ірландського суспільства. Як повідомляє «The Irish Times», вона назвала їх «добрими послами від ісламської віри».

«Тут важливо визнати дуже позитивний внесок мусульманських студентів в ірландське суспільство й нашу економіку», - сказала Макеліс на церемонії, присвяченій завершенню «Тижня поінформованості про Іслам» у Королівському коледжі хірургів.

Макеліс відзначила, що наукові дослідження молодих мусульман значно збагатили Ірландію, передає «Іслам.ру» з посиланням на «IslamOnline». Як відомо, ірландські вузи досить популярні серед мусульман з Азії і Близького Сходу.

Щороку мусульманська студентська громада Ірландії організує Тиждень поінформованості про Іслам, щоб представити жителям країни адекватну інформацію про Іслам і мусульман. «Цей захід відіграє важливу роль в ознайомленні нашого суспільства з ним самим і його членами», - сказала президент.

Пані Макеліс також високо оцінила внесок мусульманського студентства у зміцнення дружніх зв'язків між різними культурами у країні, і відзначила роль мусульманської молоді у поліпшенні відносин Ірландії з ісламським світом.

Макеліс відзначила, що історично в Ірландії були досить посередні зв'язки з мусульманським світом, і що студенти-мусульмани тепер змінюють цю картину. В Ірландії проживає близько 50 000 мусульман, тобто близько 1% населення.

За матеріалами «Іслам.ру»

Посилання на тему:

Британія вшановує видатних мусульман

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.