На вибори в хіджабі - відповідь нідерландців Вілдерсу

1
Перед тим, як вирушити на вибори в хіджабі, учитель Джос Байдженс порадився з мусульманськими вченими.
04.03.2010
Оцініть статтю: 
(258 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Муніципальні вибори пройшли вчора в Нідерландах. Партія свободи (PVV) скандально відомого правого політика Гірта Вілдерса брала участь у цих виборах в муніципалітетах Алмере і Гаага, де, за прогнозами експертів, має всі шанси на перемогу.

На знак протесту проти пропозиції Вілдерса заборонити жінкам покривати голову хусткою в державних будівлях і установах група викладачів і студентів у Гаазі закликала виборців - як чоловіків, так і жінок - прийти на вибори в хустках. Це оригінальна пропозиція виявилася несподівано привабливою для волелюбних нідерландців.

Представник ініціативної групи підкреслив, що це не демонстративна акція, а швидше «прояв чемності», і що вони не проти Вілдерса особисто, а проти його пропозиції заборонити хустки. Він зазначив, що цей вид жіночого одягу належить не тільки мусульманкам - навіть Бріджит Бардо в 1960-х носила хустку.

Нідерландська журналістка Ханнеке Гроентеман закликає всіх жінок країни прийти на вибори в хустках, щоб продемонструвати своє ставлення до Партії свободи, яка, на її думку має відношення до свободи лише на словах, а на ділі обмежує свободу інших, повідомляє «ІсламНьюз» посилаючись на публікацію в «Joop».

Піти на вибори в хіджабі на знак протесту проти PVV збирається вчитель нідерландської мови з Ейндховена Джос Байдженс. Він сподівається, що це змусить людей задуматися про те, «наскільки безглуздо бажати заборонити хіджаби в Нідерландах в 2010 році». Байдженс вважає, що потрібно створювати толерантне, вільне і безпечне суспільство, і те, як Вілдерс має намір досягти цієї мети, абсолютно неправильно.

Учитель нідерландської мови каже, що радився з мусульманськими вченими, чи можна йому виходити на вулицю в хустці. Аліми не висловили заперечень проти такого наміру, а от керівництво школи заборонило викладачеві з'являтися на роботі в такому вигляді, оскільки «освітній заклад це не місце для вираження власних політичних поглядів».

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

Гірт Вілдерс постав перед судом

Відомий ісламофоб збирається знімати фільм про Коран

Нідерландський парламентарій: «Заборонити Коран, як «Майн Кампф»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.