США зажадали від Тель-Авіва пояснень у зв'язку з будівництвом єврейських поселень

1
Джо Байден засудив нові плани з будівництва житла для єврейських мігрантів в палестинській частині Аль-Кудса і заявив, що ці кроки підривають зусилля в напрямку миру на Близькому Сході.
12.03.2010
Оцініть статтю: 
(454 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Адміністрація Барака Обами зажадала від Тель-Авіва роз'яснень у зв'язку з демаршем, який був зроблений під час перебування віце-президента США Джозефа Байдена в Єрусалимі. Про це заявив помічник держсекретаря США зі зв'язків з громадськістю та пресою Філіп Кроулі.

Нагадаємо, що Тель-Авів оголосив 9 березня про нові плани з будівництва житла для єврейських мігрантів в палестинській частині Аль-Кудса (Єрусалимі). При цьому ізраїльтяни чудово знали про те, що ці дії здатні викликати виключно негативну реакцію з боку США, відзначає «ІсламНьюз» з посиланням на Newsru.com.

Так і сталося: Байден засудив цей крок ізраїльської сторони і заявив, що ці кроки підривають зусилля в напрямку миру на Близькому Сході.

Як зазначив Кроулі, американський уряд вважає «вкрай незвичайним час» оголошення ізраїльтянами про плани будівництва нових поселень. «Незвичним є те, що уряд «Ізраїлю» робить такого роду дії в той самий час, коли віце-президент (США) стоїть поряд з його прем'єр-міністром», - зазначив Кроулі.

За його словами, влада у Вашингтоні в даний час «говорить з урядом («Ізраїлю») і намагається зрозуміти, що сталося і чому».

Кроулі ухилився від прямої відповіді на питання про те, чи вірить влада США заявам, що уряд Беньяміна Нетаньяху не знав про намір МВС оприлюднити скандальну заяву в той час, коли в країні перебував Джозеф Байден.

«Я надам прем'єр-міністрові («Ізраїлю») змогу уточнити, було це кроком очікуваним чи несподіваним», - сказав Кроулі.

Тим часом генеральний секретар ООН Пан Гі Мун виступив з різкою критикою ізраїльської влади, передає «Палестин-інфо». Це будівництво незаконне з точки зору міжнародного права, повідомляється на офіційному сайті ООН. Пан Гі Мун підкреслив, що плани спорудження будівель йдуть врозріз з ізраїльськими зобов'язаннями, а також «підривають зусилля з відновлення мирного процесу».

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

Новини

Американці організували кампанію з порятунку кладовища в Аль-Кудсі

Судовий розгляд проти ізраїльської армії

Політика «Ізраїлю» поставила його під загрозу делегітимізації

Ізраїльського посла в Америці піддали остракізму

Конгресмени зажадали від Обами припинення ізраїльської блокади Сектора Газа

Діти Гази співають для Обами

«Ізраїль» продовжить будівництво незаконних поселень на Західному березі ріки Іордан

Статті

Джиммі Картер: Газа має бути відновлена прямо зараз

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.