Політика «Ізраїлю» поставила його під загрозу делегітимізації

1
Все частіше правозахисники, місцеві і міжнародні активісти та ЗМІ сприймають «Ізраїль» як «народжене в гріху незаконне колоніальне державне формування, яке практикує нацизм, апартеїд і расизм»
16.02.2010
Оцініть статтю: 
(385 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Після вбивства сотень мирних палестинців у Секторі Газа «Ізраїль» може зіткнутися з глобальною кампанією, що заперечує її законний статус, повідомила газета Haaretz.

«В останні роки все частіше висловлюються сумніви в законності самого існування «Ізраїлю», йдеться в опублікованій газетою доповіді дослідницького інституту Реут, Тель-Авів. «Ця тенденція поглибилася через відсутність прогресу в мирному політичному процесі в поєднанні з наслідками операції «Литий свинець».

Під час тритижневої військової операції в Секторі Газа в грудні 2008 - січні 2009 року ізраїльськими солдатами було вбито понад 1400 палестинців, тисячі отримали поранення.

Все частіше правозахисники, місцеві і міжнародні активісти та ЗМІ сприймають «Ізраїль» як «народжене в гріху незаконне колоніальне державне формування, яке практикує нацизм, апартеїд і расизм», говориться в доповіді.

Експерти застерігають, що зростання антиізраїльських настроїв у всьому світі може призвести до ізоляції «Ізраїлю» і його перетворення в «державу-парію», передає «Іслам для всіх» з посиланням на «ІсламОнлайн».

«Спроби демонізації «Ізраїлю» створюють ідеологічну та риторичну платформу для політики бойкоту, вилучення капіталовкладень і введення санкцій у таких галузях як наука і освіта, економіка, культура, спорт і безпека».

У доповіді цитуються заклики представників американських, британських, норвезьких і канадських академічних кіл до бойкоту «Ізраїлю» за проведену ним «політику апартеїду».

Нещодавно робилися спроби видати ордери на арешт членів ізраїльського уряду та військового керівництва через ситуацію на палестинських землях.

Судові системи європейських країн, спираючись на принцип універсальної юрисдикції, намагаються закликати до відповідальності ізраїльських генералів і політиків за скоєння військових злочинів.

У грудні минулого року колишній ізраїльський міністр закордонних справ Ципі Лівні скасувала свій візит до Великобританії, коли стало відомо про видачу ордера на її арешт у зв'язку з військовими злочинами в Газі.

У вересні з цієї ж причини британською владою був виданий ордер на арешт ізраїльського міністра оборони.

Після війни в Газі ізраїльським міністрам рекомендують відмовитися від візитів до Великобританії, Іспанії, Бельгії та Норвегії, де вони можуть піддатися арештам за звинуваченням у скоєнні військових злочинів.


За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Ізраїльського посла в Америці піддали остракізму

Звіт «Міжнародної амністії»: Блокада Гази не пов'язана із захистом від ракет із сектора

«Ізраїль» втягує Газу у нову війну

МЗС Туреччини: Тель-Авів переходить всі межі

В Європі проводитиметься щорічний тиждень пам'яті палестинських борців проти окупації

Правозахисні організації стверджують, що світ зрадив Газу

В «Ізраїлі» зізналися у використанні органів палестинців

В Лондоні виданий ордер на арешт Ципі Лівні, яку звинувачують у скоєнні військових злочинів

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.