Криза електропостачання в Газі: медустанови волають про допомогу

Франція: іслам на робочому місці
1
Міністр охорони здоров'я Медхат Аббас сказав, що перебої з електропостачанням медичних установ можуть призвести до летальних наслідків
1
21.04.2010
Оцініть статтю: 
(223 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Міністерство охорони здоров'я Сектора Газа повідомило, що через нестачу палива анклав опинився на межі кризи системи охорони здоров'я.

Заява прозвучала через кілька днів після того, як в результаті ізраїльської блокади владі регіону довелося закрити єдину електростанцію.

У результаті цих заходів лікарням і клінікам Гази довелося перейти на електроживлення від допоміжних генераторів. Для роботи одного такого генератора потрібно 22 тисячі літрів дизельного палива в день, а це означає, що запаси палива в медустановах катастрофічно тануть.

«Через брак електроенергії від основних джерел, ми перейшли на генератори. Проблема полягає в тому, що вони споживають велику кількість палива в періоди відключення електроживлення», - заявив глава міністерства охорони здоров'я Медхат Аббас (Medhat Abbas).

Міністр сказав, що перебої з електропостачанням медичних установ можуть призвести до смерті недоношених немовлят, пацієнтів з серцевими хворобами, які підключені до систем життєзабезпечення, і тих, хто знаходиться в реанімації.

«Результати припинення подачі електроенергії можуть виявитися фатальними», - сказав міністр. Він сказав, що електрика вкрай необхідна для нормальної роботи служб швидкої допомоги, медичних холодильників, лабораторій і банків крові.

У понеділок міністерство охорони здоров'я випустило заяву, в якій закликало міжнародне співтовариство негайно прийти на допомогу Газі.

Воно також закликало вчинити тиск на «Ізраїль» і домогтися від нього зняття трирічної блокади Гази.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Палестинцям загрожує нова хвиля масової депортації

Рух «За свободу Гази» відправить палестинцям гуманітарний вантаж з Ірландії

Ізраїльські бульдозери зносять будинки в Газі

Газа: тисяча днів блокади

Звіт «Міжнародної амністії»: Блокада Гази не пов'язана із захистом від ракет із сектора

ООН: «Ізраїль» сіє відчай у Газі

«Ізраїль» веде палестинців до катастрофи

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.