Співпраця Аль-Азхара і Кембріджа розвінчує міф про зіткнення цивілізацій

1
«Жіноче питання» - один з улюблених антиісламських ресурсів.
1
«Співпраця університету Аль-Азхар із Кембріджем, як одним із провідних університетів світу важлива для розвінчання міфу про неминучість конфлікту», - професор Ясір Сулейман.
1
1
19.10.2010
Оцініть статтю: 
(396 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Добігає кінця курс учбової підготовки для мусульман, організований єгипетським університетом Аль-Азхар на базі Кембріджського університету в центрі ісламських наук принца Альваліда.

В рамках 15-тижневої програми проходять учбові семінари, лекції й індивідуальні уроки для молодих мусульман, які збираються стати лідерами своїх релігійних громад і займаються в ісламських семінаріях, що готують майбутніх імамів і мусульманських капеланів.

Студенти мають можливість побувати на заняттях як у Кембріджі, так і в Аль-Азхарі й зустрітися із представниками різних релігійних організацій, щоб отримати відповіді на свої питання про духовне наставництво й особливості роботи у мультирелігійному середовищі, пише «Іслам для всіх» з посиланням на ABNA.

Викладач англійської мови Британської Ради Бет Калдвелл (Beth Caldwell) говорить: «Зараз наші студенти спілкуються у реальному і віртуальному світі на рівні, який з їх знанням англійської ще нещодавно був неможливий».

Знання англійської мови допомогло студентові університету Аль-Азхар Алаа Еддіну Ібрагіму (Alaa Eddin Ibrahim) спілкуватися з іншими у соціальних мережах.

«Випускники Аль-Азхару повинні мати можливість взаємодіяти зі світом за межами Єгипту, щоб дати світу, особливо Західному, правильне уявлення про іслам», - говорить він.

Новий курс став лише одним із напрямів, за яким єгипетський університет розвиває свої відносини із британськими ВНЗ.

У 2008 році Аль-Азхар заснував англомовний центр підготовки, який відкрив для своїх випускників нові можливості в немусульманських країнах.

Директор Центру ісламських наук у Кембріджі професор Ясір Сулейман (Yasir Suleiman) з ентузіазмом розповідає про переваги курсу.

«Дискусії, дебати і різні форми співпраці між представниками різних національностей, культур і релігій виявляються виключно корисними для розуміння людьми того, які їх уявлення про самих себе і того, що спільними зусиллями можна знаходити комплексні рішення...».

«Співпраця університету Аль-Азхар із Кембріджем, як одним із провідних університетів світу важлива для розвінчання міфу про неминучість конфлікту, міфу, який часто присутній у фанатичних головах», - продовжив він.

За допомогою цих цінних зв'язків між центрами підготовки ісламського духівництва на Близькому Сході й британськими університетами вже в найближчому майбутньому стане можливою розробка серії програм, які виховуватимуть у студентів дух співпраці й толерантності, а також забезпечуватимуть їм прекрасні академічні можливості.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Еко-мечеть в Кембріджі - британські мусульмани в авангарді екологічного руху

У Великобританії почалася акція з подолання міфів про Іслам

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.