Сімферопольські комуністи проти будівництва Соборної мечеті на Ялтинській

1
«Пропонуються інші місця, от там будемо підтримувати, якщо буде відповідати нормам», – Леонід Грач.
19.11.2009
Оцініть статтю: 
(186 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Депутати Сімферопольської міської ради від фракції «комуністи» не підтримають на сесії питання про будівництво Соборної мечеті на вул. Ялтинській, 22.

Про це кореспондентові КІА заявив секретар Кримського республіканського комітету Комуністичної партії України Леонід Грач.

За його словами, вимога меджлісу кримськотатарського народу і депутатів Сімферопольської міськради від фракції «Народний Рух України» розглянути на сесії питання про виділення земельної ділянки під будівництво Соборної мечеті на вул. Ялтинській, 22 суперечить екології і містобудівній перспективі міста.

«Пропонуються інші місця, от там будемо підтримувати, якщо буде відповідати нормам», – відзначив Леонід Грач.

Слід зазначити, що саме Сімферопольська міськрада у 2004 році виділила ділянку на вул. Ялтинській, 22 для будівництва мечеті. Після того, як Духовне управління мусульман Криму оформило всі необхідні документи, депутати відмовили у відводі земельної ділянки за вказаною адресою. 10 січня 2008 року вони погодили місце розташування мечеті на ділянці по вулиці Луговій, 6. А 28 лютого Сімферопольська міськрада визнала земельну ділянку у районі вул. Ялтинської, 22 і прилеглу до неї зону лісопарковою.

У цьому зв'язку, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров неодноразово заявляв, що сімферопольські депутати свідомо затягують питання будівництва Соборної мечеті і пропонують нову ділянку, щоб відтягнути початок будівництва на 3-4 року. Він відзначив, що на оформлення документів на ділянку мусульмани витратили близько чотирьох років.

Думку про те, що українська влада ігнорує проблему будівництва Соборної мечеті також висловив начальник ГУ МВС України у Криму Геннадій Москаль.

Наприкінці лютого 2009 року народний депутат України Борис Дейч у відкритому листі закликав депутатів Сімферополя і мера міста Геннадія Бабенко відкинути політичні розбіжності й розглянути питання про виділення ділянки під будівництво Соборної мечеті.

Депутати міської ради Сімферополя обіцяли повернутися до питання виділення земельної ділянки під будівництво Соборної мечеті восени. Однак до цих пір питання не внесено на порядок денний.

Як повідомлялося раніше, фракція «Народний Рух України» має намір саботувати засідання сесій Сімферопольської міськради доти, поки питання про будівництво мечеті на вул. Ялтинській не буде розглянуте.

За матеріалами газети «Кафа»

Посилання на тему:

Новини

«Рухівці» вимагають розгляду питання про будівництво Соборної мечеті

Сімферопольські депутати свідомо затягують питання будівництва Соборної мечеті, - Р. Чубаров

Соборна мечеть - це духовне багатство Сімферополя, - посол Азербайджану

Українська влада ігнорує проблему будівництва Соборної мечеті

Влада Сімферополя відтягує будівництво Соборної мечеті, - Р. Чубаров

Міськрада Сімферополя відклала обговорення питання про Соборну мечеть на осінь

Тимошенко пообіцяла посприяти у вирішенні проблем кримських мусульман

Огляд преси

Проект мечеті у Сімферополі ятрить старі рани («Подробности»)

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.